facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Νέα πρόκληση από τους υπαλλήλους της Βουλής δια χειρός Μεϊμαράκη: "Αν η κυβέρνηση δεν πληρώνει η Βουλή θα κλείνει"

- Κανένας άλλος δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να ξεπεράσει το όριο των 52 ωρών ως υπερωρία
- Ο Μεϊμαράκης ουσιαστικά παρότρυνε τους υπαλλήλους να μην δουλεύουν εάν ξεπερνούν τις ώρες τους
- Ο Πρόεδρος της Βουλής "πετάει" το μπαλάκι στον Στουρνάρα για να υπογράφει τις παραπάνω υπερωρίες
- Οι υπάλληλοι της Βουλής μόλις την 1η Μαρτίου 2013 έχουν το ίδιο καθεστώς με το υπόλοιπο δημόσιο

Οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν επιπλέον υπερωρίες, καθώς δεν θα ισχύσει για αυτούς το όριο των 52 ωρών που ισχύει για τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

Κατά την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, που ψηφίστηκε νωρίς το βράδυ από την Ολομέλεια, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Μειμαράκης «πέταξε το μπαλάκι» στον Γιάννη Στουρνάρα για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου…

Είναι δε χαρακτηριστική η δήλωση του πως «αν η Κυβέρνηση θέλει οι υπάλληλοι να δουλεύουν παραπάνω από τις 52 ώρες και να φέρνει νομοσχέδια τα μεσάνυχτα ή τα βράδια να βγάλει Φ.Ε.Κ. και να της πληρώσει. Αν θέλει κάθε μέρα να συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή μέχρι τις 2 τα ξημερώματα να πληρώσει. Αν μου φέρεις νομοσχέδιο το Σάββατο και δεν έχεις βγάλει Φ.Ε.Κ. τότε η Βουλή θα είναι κλειστή".

Δηλαδή ο Πρόεδρος της Βουλής προτρέπει τους υπαλλήλους να σταματούν τη δουλειά τους όταν συμπληρώνονται μηνιαίως το όριο των 52 ωρών υπερωρίας;

Ο κ. Μειμαράκης θεωρεί πως οι 52 ώρες υπερωρίας είναι λίγες για τους υπαλλήλους της Βουλής, πολλοί εκ των οποίων δουλεύουν πάνω από το ωράριο τους, αρκετές ημέρες της εβδομάδας. Έτσι, κατά την τροποποίηση του Κανονισμού του Κοινοβουλίου περιέλαβε διάταξη που προβλέπει «να αυξάνεται ο αριθμός των υπερωριών και για χρονικό διάστημα, που δεν μπορεί να υπερβαίνει ους 6 μήνες κατά έτος». Απαραίτητη προϋπόθεση; Η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.

Επιπλέον, θυμίζουμε πως οι αποδοχές, τα επιδόματα και αποζημιώσεις των υπαλλήλων της Βουλής εναρμονίστηκαν με αυτές των… «προνομιούχων» υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών - έναρξη ισχύος: 01/03/2013 – και όχι με το καθεστώς που ισχύει για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news