facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη ο διαβόητος κακοποιός Σπύρος Ζολώτας, συνεργάτης του Παλαιοκώστα

Ενας από τους πιο γνωστούς ληστές της δεκαετίας του '90 και διαβόητος δραπέτης έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Ο 57χρονος Σπύρος Ζολώτας, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της σπείρας του Κώστα Πολυδώρου, του περίφημου Ρομπέν των Τραπεζών.

Ηταν το 1996 που η συμμορία είχε διαπράξει πάνω από 11 ληστείες, ωστόσο από τα χρήματα που άρπαζαν μεγάλα ποσά τα μοίραζαν στους φτωχούς, ενώ ο Πολυδώρου αγόραζε και ακριβά έργα τέχνης.

Ο Ζολώτας όμως δεν έμεινε εκεί η αδυναμία του για τις τράπεζες τον οδήγησε και σε άλλα μονοπάτια της εγκληματικότητας, αφού είχε επαφές με τον «μακελάρη της Χρυσής Νύχτας» Μιχάλη Μακρυγιάννη και τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Ζολώτας τον τελευταίο καιρό συνεργαζόταν με άλλους δύο ληστές τραπεζών και έστηνε εκείνος τα χτυπήματα ως πιο έμπειρος. Ο ίδιος εκμεταλλευόταν την ηλικία του και το παρουσιαστικό του -είναι 57 ετών-, φορούσε περούκες και έμπαινε στις τράπεζες ως πελάτης και όπως γράφει και το «ΕΘΝΟΣ» γινόταν το μάτι των ληστών. Μόλις άνοιγε το χρηματοκιβώτιο έκανε νόημα στους συνεργούς τους και εκείνοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα.

Μάλιστα ο Ζολώτας είχε πάντα στη ζώνη του μία δερμάτινη θήκη και μέσα το περίστροφο, το οποίο και χρησιμοποίησε στις 27 Ιουνίου του 2012 στην ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Νέας Σμύρνης όπου είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο χέρι τη διευθύντρια του υποκαταστήματος. Στις τελευταίες επιθέσεις της συμμορίας του στις τράπεζες είχε και χειροβομβίδα, την οποία μάλιστα απείλησε να χρησιμοποιήσει.

defencenet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news