facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Διώξεις για τα πιστοποιητικά δυσλεξίας

Κακουργηματικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφίας ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μια ψυχολόγος του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, μια λογοθεραπεύτρια και μια γραμματέας άλλου δημόσιου νοσοκομείου κατηγορούνται ότι εδώ και έξι χρόνια είχανε συστήσει μια «σατανική» οργάνωση, η οποία έναντι αδράς αμοιβής προμήθευε γονείς με πλαστά δημόσια έγγραφα τα οποία εμφάνιζαν τα παιδιά τους ως δυσλεκτικά.

Οι γονείς από την πλευρά τους, προσκόμιζαν τα συγκεκριμένα έγγραφα στα σχολεία ζητώντας τα «δυσλεκτικά» παιδιά τους να ευνοηθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

Η ταρίφα

Από το ρεπορτάζ του leaks προκύπτει ότι η οργάνωση πουλούσε τα πλαστά έγγραφα έναντι διάφορων ποσών από 300 έως 900 ευρώ.

Οι συναλλαγές γινόταν στο γραφείο της λογοθεραπεύτριας. Συγκεκριμένα διατηρεί κέντρο δυσλεξίας το οποίο είχε μετατρέψει στο «άντρο» της οργάνωσης.

Η προκαταρκτική έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, κατόπιν καταγγελιών άλλων γονέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές διενεργούν έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή αλλά και ποινικές ευθύνες γονέων.

leaks

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news