facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πανικός στην αγορά αυτοκινήτου για τη νέα νομοθετική ρύθμιση!

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται ιδιοκτήτες, έμποροι ΙΧ αλλά και όλες οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων μαζί με τις επιχειρήσεις χρονομίσθωσης καθώς η νέα νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα ΙΧ δεν εξαιρεί κανέναν και για κανένα λόγο!

Ειδικότερα ιδιοκτήτες πολλών ΙΧ που τα έχουν σε ακινησία στα γκαράζ τους και έχουν προκαταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2013, έμποροι αυτοκινήτων που έχουν χιλιάδες ΙΧ με προπληρωμένα τα Τέλη για το 2013 και άλλα τόσα ιδιωτών που τα έχουν αφήσει στις εμπορίες αυτοκινήτων για να πουληθούν αλλά και οι εταιρείες ενοικιάσεων που ως γνωστόν λειτουργούν κυρίως τους θερινούς μήνες ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους...

Οπως τονίζουν στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου: «Κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλει τέτοια πρόστιμα καθώς στα Βιβλία των καταστημάτων μας φαίνεται ξεκάθαρα πως τα αυτοκίνητα με πινακίδες και προπληρωμένα τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2013 είναι προς επίδειξη και δοκιμή! Αν δεν αλλάξουν τη νομοθετική ρύθμιση όλοι οι έμποροι θα καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και θα απαιτήσουν την επιστροφή μέρους των Τελών Κυκλοφορίας...».

Οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ και οι χρονομισθωτικές επίσης αναμένεται να κάνουν κάτι παρόμοιο καθώς όπως αναφέρουν στελέχη από την συγκεκριμένη αγορά: «Μόνο στα νησιά μας υπάρχουν περίπου 250.000 αυτοκίνητα τα οποία νοικιάζονται από τουρίστες την περίοδο Μαίου-Σεπτεμβρίου. Τους υπόλοιπους μήνες τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα καθώς δεν υπάρχει ζήτηση. Παρόλα αυτά οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ επίσης προκαταβάλλουν τα Τέλη της επόμενης χρονιάς ενώ θα μπορούσαν να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των συγκεκριμένων ΙΧ. Ο μοναδικός χαμένος από αυτή τη φοροεισπρακτική πολιτική θα είναι το κράτος!».

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόκειται να γίνει αν καταφύγουν στα γκισέ των εφοριών οι περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ που τα έχουν ανασφάλιστα και πόσα εκατομμύρια ευρώ πρέπει να τους επιστρέψει πίσω το υπουργείο Οικονομικών!

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news