facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο "Αθηνά" του υπουργείου Παιδείας

- Δείτε στο Newsit ποια Τμήματα ή Σχολές καταργούνται και ποια συγχωνευόνται
- Τα 28 Τμήματα με μεταβατική λειτουργία μέχρι να αποφοιτήσουν οι εισακτέοι του 2012
- Αύριο ο υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο "Αθηνά" στη Βουλή
- Στόχος του σχεδίου "Αθηνά" η αναβάθμιση των πτυχίων

Tην τελική πρόταση του για το σχέδιο «Αθηνά» έδωσε απόψε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Η πρόταση αυτή θα παρουσιασθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, προς τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τι αλλάζει με το σχέδιο Αθηνά

Σήμερα τα ιδρυθέντα Τμήματα είναι 534 εκ των οποίων στο Μηχανογραφικό Δελτίου της Ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013 είχαν συμπεριληφθεί τα 481. Μετά την αναδιάταξη του σχεδίου ΑΘΗΝΑ τα Τμήματα είναι 384, δηλαδή καταργούνται συνολικά 150 ή 97 εκ του Μηχανογραφικού 2012. Σημειώνεται ότι 28 Τμήματα εκ των 534 (εκτός των 384) έχουν μεταβατική λειτουργία έως την ολοκλήρωση του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, για την αποφοίτηση των εισακτέων 2012-2013 και προηγούμενων ετών.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει αύριο το τελικό σχέδιο, αυτό είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, ενώ θα συζητηθεί και κατά την παρουσίασή του στη Βουλή.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση των σπουδών και η ισχυροποίηση των πτυχίων τους.

Πάντως, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ορισμένων καθηγητών, φοιτητών και σπουδαστών για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολών ή τμημάτων. Έτσι αύριο το μεσημέρι, στις 13.30, την ώρα δηλαδή που το σχέδιο θα συζητείται στη Βουλή, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο, το οποίο, υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει σπουδές και πτυχία.

Δείτε εδώ το τελικό σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news