facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πούτιν: Εντολή για αναδιάρθρωση του δανείου προς την Κύπρο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί μία αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πέσκοφ.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί τη στήριξη της Μόσχας για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που συμφωνήθηκε σήμερα, παρά τις ανησυχίες για μεγάλες απώλειες των ρώσων καταθετών, σύμωνα με το Reuters.

Η Λευκωσία είχε ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ρωσικού δανείου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ και μείωση του επιτοκίου στο 2,5% από 4,5%, ωστόσο οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Νωρίτερα πάντως, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ φέρεται είχε εκφράσει οργή για την απόφαση, δηλώνοντας ότι «κατά την άποψή μου, η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται», σε συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στην πρώτη του επίσημη αντίδραση ωστόσο, ο ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι η Μόσχα θα εξετάσει τις επιπτώσεις της απόφασης. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πού οδηγεί αυτή η ιστορία μακροπρόθεσμα, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το διεθνές χρηματοπιστωτικό και νομισματικό σύστημα και επομένως για τα συμφέροντά μας», δήλωσε.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news