facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ξαναγράφουν το σχέδιο Αθηνά στο υπουργείο Παιδείας

Σε σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνά έχει καταλήξει το υπουργείο Παιδείας μετά τις αντιδράσεις. Οι αλλαγές κινούνται στο πνεύμα της αύξησης των συγχωνεύσεων τμημάτων ενός των ιδρυμάτων και των αισθητά λιγότερων μετακινήσεων τμημάτων σε άλλα ιδρύματα. Οι συγχωνεύσεις υπολογίζονται σε περισσότερες από 100 και οι μετακινήσεις σε λιγότερες από 50. Τα πέντε πανεπιστήμια της Αθήνας θα οδηγηθούν σε κοινοπραξία αντί της ομοσπονδιοποιήσής τους όπως προτάθηκε αρχικά.

Σε εξέλιξη είναι σήμερα Σάββατο σε πολλές μεγάλες πόλεις πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ενάντια στο σχέδιο, και τις περικοπές στην Παιδεία.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση γίνεται στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής στην πλατειά Συντάγματος.

Την ίδια ωρα η σύνοδος των πρυτάνεων εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις αναφορές του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη περί μετοχοποίησης των πανεπιστημίων με τη συμβολή ιδιωτών. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν το όποιο ήπιο κλίμα στο χώρο της Παιδείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών, θα μετοχοποιειται η υλική και άυλη αξία των ΑΕΙ σε ποσοστό 49% και θα διατίθεται σε ελληνικά ιδρύματα, εφοπλιστές και επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην παιδεία. Ο ιδιώτης επενδυτής θα αναλαμβάνει και το διοικητικό και το αναπτυξιακό μάνατζμεντ του Ιδρύματος, περιορίζοντας τον πρύτανη στην επιστημονική εκπροσώπηση και στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news