facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κατηγορούμενη στα δικαστήρια βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας

Οι δενδροφυτεύσεις που διοργανώνουν οι δήμοι μπορεί να θεωρούνται ως μια πρωτοβουλία προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά συχνά φέρνουν στο... προσκήνιο και τα προβλήματα που υπάρχουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων που αναδασώνονται.

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ του www.xtypos.gr για τη εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη δενδροφύτευση του Δήμου Λυκόβρυσης στο Δάσος Κάσδαγλη, όπου η αρμόδια Αντιδήμαρχος χρειάστηκε να μεταβεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έπειτα από καταγγελίες κατοίκων που διεκδικούν τμήματα του χώρου.

Ανάλογη περίπτωση, όμως, έχουμε και στο Δήμο Νέας Ιωνίας, όπου ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος , κ. Φώτης Τσομπάνογλου, έπειτα από μια δενδροφύτευση που είχε γίνει πέρσι σε έκταση στα Τουρκοβούνια δίπλα στην περίφραξη του Παλαί, βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση από πολίτες που φέρονται ως ιδιοκτήτες οικοπέδων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το δικαστήριο με κατηγορούμενο τον κ

. Τσομπάνογλου, που είχε οριστεί για την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί πως ο Δήμος κέρδισε πέρσι υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της δενδροφύτευσης (σ.σ. που έγινε κανονικά), καθώς ο εισαγγελέας είχε κρίνει πως η δενδροφύτευση εκτάσεων που έχουν κριθεί οριστικά ως αναδασωτέες δεν επηρεάζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Νέα αναδάσωση την Κυριακή

Θυμίζουμε εδώ πως το νέο ραντεβού για δενδροφύτευση στα Τουρκοβούνια έχει δοθεί για αυτήν την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 10.00 π.μ., από το Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ).

Τα σημεία συνάντησης είναι τα εξής:

•Δήμος Γαλατσίου:

περιοχή δεξαμενής ΕΥΔΑΠ, τέρμα οδών Δρυόπιδος και Ακτημόνων.

•Δήμος Νέας Ιωνίας :

Πλησίον εγκαταστάσεων ΕΥΔΑΠ, οδοί Δερμιδεσίου και Καλλισθένους.

•Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού:

τέρμα οδού Λουκή Ακρίτα , Φιλοθέη:

Πλησίον εγκαταστάσεων ΕΥΔΑΠ, οδοί Δερμιδεσίου και Καλλισθένους.

xtypos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news