facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επανέρχεται στο προσκήνιο η ασφάλιση των βιομηχανικών μονάδων

Η ασφάλιση θα γίνεται είτε απ΄ ευθείας σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία είτε με κατάθεση εγγυητικής επιστολής που θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου, με την κυβέρνηση να αναθερμαίνει την όλη συζήτηση που «πάγωσε» το 2010.

Την υποχρέωση ασφάλισης των βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων που παράγουν απόβλητα, έναντι περιβαλλοντικών κινδύνων, επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση.

Η ασφάλιση θα γίνεται είτε απ΄ ευθείας σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία είτε με κατάθεση εγγυητικής επιστολής που θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου, σε περίπτωση ατυχήματος. Η ύπαρξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βασική προϋπόθεση για την δανειοδότηση των βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται από 2007 αλλά ο διάλογος που ξεκίνησε τρία χρόνια αργότερα (το 2010) δεν τελεσφόρησε καθότι δεν ήταν δυνατός ο προσδιορισμός της επικινδυνότητας κάθε μονάδας. Συνεπώς, οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούσαν να αποτιμήσουν το ύψος του ασφαλίστρου και η όλη διαδικασία σταμάτησε.

Ωστόσο, το όλο θέμα επανήλθε προσφάτως στο προσκήνιο, και οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Ανάπτυξης επεξεργάζονται το πλαίσιο εφαρμογής της διάταξης.

Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η αποτίμηση του περιβαλλοντικού κινδύνου, ανά βιομηχανική δραστηριότητα, ώστε να ακολουθήσει ο προσδιορισμός του ύψους των ασφαλίστρων και η εφαρμογή του μέτρου.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news