facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ικανοποίηση Μέρκελ: Αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της Κύπρου

Κατά τη διάρκεια επίσκεψή της στην πόλη Λάνγκεφελντ της νοτίου Γερμανίας, η Αγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «δίκαιη» τη συμφωνία για την Κύπρο, υπό την έννοια ότι... «διασφαλίζει πως για την επίλυσή της θα απαιτηθεί να πληρώσουν εκείνοι που συνεισέφεραν στη δημιουργία της».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που χθες βράδυ βρέθηκε μία λύση που στάθηκε ικανή να αποτρέψει μια χρεοκοπία», είπε η Αγκελα Μέρκελ: «Πιστεύω ότι η συμφωνία που επετεύχθη ήταν η σωστή».

Βιώσιμη, τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ευρωζώνη, χαρακτήρισε νωρίτερα τη λύση στην οποία κατέληξε το Eurogroup ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ:

«Η καγκελάριος παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με αμοιβαίο σεβασμό.

«Η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα και έτοιμη να βοηθήσει, όταν οι χώρες που έχουν ανάγκη βοήθειας καταβάλλουν και οι ίδιες προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η λύση είναι προς το συμφέρον τόσο της Κύπρου όσο και του ευρώ, καθώς η χώρα αντιμετώπιζε πρόβλημα που αφορά τον τραπεζικό τομέα».

«Η Κύπρος χρειάζεται έναν μικρότερο, πιο υγιή τραπεζικό τομέα», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι τόσο η τρόικα όσο και η Λευκωσία έχουν μπροστά τους «πολλή δουλειά».

e-go

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news