facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές καλωδίων παροχών και μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΗ εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας. Συνελήφθησαν πέντε μέλη της και συγκεκριμένα τρεις Ρομά (ένας 37χρονος και δύο 40χρονοι), καθώς και ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής (γιος και πατέρας, ηλικίας 21 και 41 ετών, αντίστοιχα) επιχείρησης αγοράς και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων.

Οπως προέκυψε, η εν λόγω ομάδα συστήθηκε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2011, έχοντας δομή, διακριτούς ρόλους και εκτεταμένο πεδίο δράσης σε περιοχές της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας.

Ειδικότερα, οι τρεις Ρομά αποξήλωναν τους μετασχηματιστές από κολώνες της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα αφαιρούσαν καλώδια παροχών ηλεκτρολογικών πινάκων από υποσταθμούς του δικτύου της επιχείρησης. Μέχρι σήμερα είχαν διαπράξει συνολικά 1.222 κλοπές μετασχηματιστών, καλωδίων και ηλεκτρικών πινάκων, με τη ζημιά για τη ΔΕΗ να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 3.900.000 ευρώ.

Την εκτεταμένη αυτή δράση τους υποκινούσε ο 21χρονος ιδιοκτήτης και ο 41χρονος διαχειριστής επιχείρησης scrap που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Εκεί οι 3 Ρομά μετέφεραν και παρέδιδαν τις αφαιρεθείσες ποσότητες χαλκού, έναντι του χρηματικού ποσού των 3 ευρώ ανά κιλό. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το τελευταίο τρίμηνο έλαβαν 20.000 ευρώ ως αντίτιμο για τις ποσότητες χαλκού που παρέδιδαν.

Κατασχέθηκαν πάνω από 1.450 κιλά χαλκού, περίπου 700 μέτρα πλαστικού καλωδίου της ΔΕΗ από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο χαλκός, καθώς και πλήθος εργαλείων και αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news