facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Υπουλο» δώρο από Σόρος! - Δωρεάν πετρέλαιο σε σχολεία της Θεσ/κης

Ο φιλοσκοπιανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος δωρίζει πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης! Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έκανε αποδεκτή την προσφορά, αν και εκφράστηκαν επιφυλάξεις, λόγω της στάσης που τηρεί ο δισεκατομμυριούχος στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Η πρόταση χορηγίας έγινε επίσημα μέσω επιστολής που απέστειλε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στέλεχος της οργάνωσης του Τζορτζ Σόρος Open Society Foundations. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η οργάνωση θα παρέχει πετρέλαιο 50-90 τόνων σε δημόσια ιδρύματα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν ανέφερε στη «δημοκρατία» ότι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έκαναν αποδεκτή τη χορηγία. Οσον αφορά τις φιλοσκοπιανές διαθέσεις του επενδυτή και χορηγού Τζορτζ Σόρος, ο κ. Καπόν σημειώνει ότι «το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δέχθηκε την προσφορά δεν σημαίνει ότι θα αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία» και υποστηρίζει ότι «η κίνηση της οργάνωσης του μεγαλοεπενδυτή εξετάστηκε από την ανθρωπιστική πλευρά της».

«Δεχθήκαμε τη δωρεά, αλλά με επιφύλαξη λόγω της φιλοσκοπιανής στάσης που τηρεί ο Σόρος» λέει από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Ομάδας Δημιουργίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Ως αφορμή για να διεισδύσει στην ελληνική κοινωνία η οργάνωση Open Society Foundations χαρακτηρίζει τη χορηγία στα σχολεία της Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη Χρήστος Μάτης. «Η οργάνωση θέλει να στήσει δίκτυα σε όλη την Ελλάδα και κάνει τα πρώτα βήματα μέσω της δωρεάς πετρελαίου σε σχολεία της Θεσσαλονίκης» τονίζει και αναφέρει ότι τα μέλη της επιτροπής δεν εξέτασαν εάν ο χορηγός τηρεί φιλοσκοπιανή στάση.

Ο κ. Μάτης καταγγέλλει επίσης στη «δημοκρατία» ότι ουσιαστικά ο δήμος εξαπάτησε την οργάνωση, καθώς το πετρέλαιο διατίθεται σε ιδρύματα που δεν έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως είναι τα σχολεία. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών απαντά ωστόσο ότι με τη χορηγία εξοικονομούνται χρήματα που οι σχολικές επιτροπές μπορούν να αξιοποιήσουν για άλλους σκοπούς.

dimokratianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news