facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μείωση φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

«Εξετάζουμε τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Οι σημερινοί συντελεστές είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη» λέει χαρακτηριστικά στα "Νέα" ο κ. Μαυραγάνης.

Ο χάρτης των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των μεταβιβάσεων ακινήτων στην Ευρώπη αποκαλύπτει ότι οι συντελεστές 8% και 10% που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι, με εξαίρεση το Βέλγιο.

Αν ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και ως αντίβαρο στην προωθούμενη καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ.

Εκτός από τη μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, η κυβέρνηση θα ζητήσει και τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση. Στο ζήτημα αυτό αναμένεται να αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι οι μειωμένες εισπράξεις ΦΠΑ, τα 4.500 λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης και η απώλεια 20.000 θέσεων εργασίας μέσα σε ένα χρόνο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news