facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ρόδος: Σφάζουν γαϊδούρια και τα πωλούν για μοσχαρίσιο κρέας

Με μηνύσεις απειλούν oι κρεοπώλες για το γαϊδουρινό κρέας


Ανάστατοι και οργισμένοι είναι οι κρεοπώλες της Ρόδου μετά τη συνέχιση του θορύβου που προκάλεσαν οι καταγγελίες φιλοζωικού συλλόγου, σύμφωνα με τις οποίες στη Ρόδο σφάζονται γαϊδούρια και το κρέας τους διατίθεται στην αγορά ως βοδινό.

Σε ανακοίνωνση του συλλόγου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ρόδου, που υπογράφεται από τον πρόεδρό του Βασίλη Ψυλλάκη, διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα διάθεσης γαϊδουρινού κρέατος από τα κρεοπωλεία της Ρόδου και ζητά να αποκαλύψουν οι υπεύθυνοι του αυλλόγου συγκεκριμένα στοιχεία με ονόματα και διευθύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνεται ότι ο σύλλογος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Συλλόγου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ρόδου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σχετικά με ανάρτηση που έγινε από Φιλοζωικό Σύλλογο σε γνωστή ιστοσελίδα, με μεγάλη επισκεψιμότητα ότι γαϊδουρινό κρέας διοχετεύτηκε σε ντόπια κρεοπωλεία, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Επειδή το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναπαράγεται από μεγάλα αθηναϊκά και όχι μόνο Μέσα Ενημέρωσης, οφείλουμε, εμείς οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, να προστατέψουμε την τιμή και την υπόληψη μας. Δεν ξέρουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα τι και αν εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα, αλλά καλούμε τους υπεύθυνους του εν λόγω συλλόγου να απόδειξουν ότι η καταγγελία που έκαναν ισχύει. Και να αποκαλύψουν ονόματα και διευθύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, για προστατέψουμε τη δουλειά και τις οικογένειές μας.»

Τι λέει η αστυνομία για το σφαγμένο γαϊδούρι
Αναφορικά με όσα διαδίδονται και γράφονται για την ανεύρεση ενός σφαγμένου γαϊδουριού στον Αρχάγγελο από την αστυνομία έγιναν γνώστά τα εξής:

1) Το περιστατικό αυτό είναι γνωστό, συνέβει πριν απο 20 περίπου ημέρες στην περιοχή της Καλάθου και αναρτήθηκε τότε στο διαδύκτιο.
2) Για το εν λόγω περιστατικό έγινε καταγγελία από τον ιδιοκτήτη του ζώου στην αστυνομία.
3) Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστοι δράστες αφού σκότωσαν το ζώο τεμάχισαν τα δύο μπροστινα πόδια του και τα πήραν αφήνοντας το υπόλοιπο ζώο στο χωράφι που το βρήκαν.
4) Δεν καταγγέλθηκε ότι αλλού βρέθηκε το κεφάλι του ζώου και αλλού τα σπλάχνα του
5) Το παραπάνω περιστατικό δεν σχετίζεται με την προχθεσινή σύλληψη 3 ατόμων που όπως είναι γνωστό έκλεψαν 2 γαϊδούρια από την περιοχή της Λάρδου και κρατούνται για να οδηγηθούν στον ανακριτή

Ο σάλος συνεχίζεται
Στο μεταξύ και παρά τις διαψεύσεις ο σάλος στην κοινή γνώμη της Ρόδου συνεχίζεται. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι κρεοπώλες δεν έχουν κανένα λόγο να αγοράζουν κρέας γαϊδάρου και να το πωλούν ως βοδινό δεδομένου ότι δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα από ποσότητες μερικών κιλών κρέατος. Αλλά και οι δράστες της κλοπής γαϊδουριών δεν είναι εύκολο να πωλήσουν σε κρεοπωλεία κρέας γαϊδάρου διότι, εκτός των άλλων, το κέρδος από λίγα κιλά κρέατος είναι ελάχιστο.

rodosalarm

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news