facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Αμερικανικής Ομογένειας για την αναβάθμιση της Δημόσιας υγείας στη χώρα μας

Στο Νοσοκομείο Lennox Hill της Νέας Υόρκης, ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα στη νοσοκομειακή περίθαλψη της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε... σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης κου Νίκου Μεζίτη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κου Σπύρου Μεζίτη και υψηλών ομογενειακών παραγόντων Ομοσπονδιών της Βορείου Αμερικής με θέμα τη δυνατότητα συγκρότησης κοινών δράσεων για την αναβάθμιση της περίθαλψης των ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών και των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας. Αναλύθηκαν από κοινού τα προβλήματα που ανακύπτουν στην πρωτοβάθμια και στη νοσοκομειακή περίθαλψη, μετά την οικονομική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς και οι δυνατότητες βοήθειας από την Ομογένεια για τη στήριξη και αναβάθμιση της περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα. Εξετάστηκαν τρόποι χρηματοδότησης για αγορά υγειονομικού υλικού καθώς και παρουσία έμψυχου ιατρικού δυναμικού σε εθελοντική βάση από τους Ελληνες ομογενείς επιστήμονες.

Συζητήθηκε επί μακρών ο τρόπος βοήθειας των νέων συναδέλφων γιατρών και ο τρόπος διευκόλυνσης τους για περαιτέρω εξειδίκευση και εργασία στις ΗΠΑ. Παράλληλα, σημειώθηκε μέγιστο ενδιαφέρον για την παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας της Νέας Υόρκης στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο 8-10 Ιουνίου 2013 από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: «Η κατάσταση της Υγείας στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας – Τρόποι και Ενέργειες για την υλοποίηση αναβάθμισης της»

Κατά τη συζήτηση, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην από κοινού πραγματοποίηση τιμητικής εκδήλωσης στον επιφανή Έλληνα Γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου για τα 50 χρόνια από το θάνατό του στην Κύμη Ευβοίας, καθώς και συνεδρίου της Ομογένειας και του Ελληνισμού που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην πολη του Αμαρουσίου.

Το ζωηρό ενδιαφέρον, τόσο των υψηλόβαθμων στελεχών της AHEPA, οσο και άλλων ομοσπονδιακών συλλόγων, για τη στήριξη της προσπάθειας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έδωσαν στοιχεία ελπίδας για το άμεσο μέλλον της χώρας.

«Η ολιγοήμερη παρουσία μου στη Νέα Υόρκη άνοιξε νέους δρόμους μιας κοινής προσπάθειας που ξεκίνησε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προστίθενται συνεχώς νέοι φίλοι από την Ελλάδα και την Ομογένεια. Η αδελφοποίηση μεταξύ της Ιατρικής κοινότητας της Αθήνας και της Νέας Υόρκης ενώνει τις δυνάμεις που υπάρχουν απανταχού του Ελληνισμού και σηματοδοτεί σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας ευχάριστες νησίδες ελπίδας. Η διεύρυνση αυτών των σχέσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μετουσιωθεί σε ουσιαστική στήριξη για τους ανήμπορους έλληνες, αλλά και εναλλακτική λύση για τους νέους συναδέλφους μας. Χρειάζεται δουλειά, ενότητα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης κος Νίκος Μεζίτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κος Σπύρος Μεζίτης επιβεβαίωσαν τη σημαντικότητα της αδελφοποίησης και τόνισαν τη διάθεση και τις δυνατότητες της Ομογένειας να στηρίξει την Ελλάδα στην σημερινή κρίση στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας μέσα από τις προσπάθειες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. «Ο κος Πατούλης αποτελεί για μας πρεσβευτή στην Πατρίδα, για να προάγει τις προσπάθειες που κάνουν οι Ομογενείς και να αναδείξει το έργο της Ομογένειας με στόχο μια νέα Ελλάδα, πάνω στις ισχυρές βάσεις της μεγάλης ιστορίας της και στη αέναη σπουδαιότητα των Ελλήνων.» δήλωσε ο κος Νίκος Μεζίτης.

Κατά τη συνάντηση των φορέων παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Π.Σεβαστιανός, ο Γεν Γραμματέας της AHEPA Αμερικής κος Φίλιππος Φράγκος, ο Πρόεδρος της AHEPA Νέας Υόρκης κος Δημήτρης Κόκκοτας, ο Γεν Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης κος Γιάννης Σταθόπουλος, οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης κκ Γιώργος Λιακέας και η κα Στέλλα Λυμπέρη,ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης κος Στέλιος Τακετζής, ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου κος Δημήτρης Φίλιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ελληνικής Εταιρείας της Ουάσιγκτον κος Δημόπουλος, ο Διευθυντής της EQISTRADING κος Δρουσιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Objectiveκος Κώστας Κέλλας, ο κος Μεταξας, ο Πρόεδρος της AHEPA στη βόρεια Νέα Αγγλία κος Νίκας.

isathens

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news