facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Συνεχίζεται το θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου

Έτοιμα για επέμβαση τα ΕΚΑΜ στις φυλακές του Μαλανδρίνου


Άνδρες των ΕΚΑΜ, περιφρουρούν τις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα. Διέφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων, τους οποίους από τη νύχτα του Σαββάτου κρατά ομήρους ο Αλβανός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι και δύο συνεργοί του, στη φυλακή του Μαλανδρίνου, στη Φωκίδα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, περιφρουρούν τις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, όπου από χθες το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον βαρυποινίτη κακοποιό Αλκέτ Ριζάι και δύο συνεργούς του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι έχουν ανάψει φωτιές.
Νωρίτερα τα ΕΚΑΜ προσέγγισαν το φρουραρχείο όπου κρατούνται οι όμηροι, αλλά αποχώρησαν αμέσως. Η αστυνομία εχει απομακρύνει σε απόσταση 2 χιλιόμετρων απο τις φύλακες τα τηλεοπτικά συνεργεία και τα ασθενοφόρα. Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων, που εκτιμάται ότι τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε το θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου, περίμεναν τον Ριζάι για να τον παραλάβουν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, απελευθερώθηκε, ο ένας εκ των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπάλληλος διέφυγε της ομηρίας του, επωφελούμενος της αναστάτωσης που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής. Oι υπόλοιποι φύλακες παραμένουν όμηροι του κακοποιού, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους με τα ανταλλάγματα, που απαιτεί ο Αλκέτ Ριζάι, συνεχίζονται.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από το εσωτερικό των φυλακών, έξι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν εγκλωβισθεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και «έπεσε» το σύστημα ασφάλισης των θυρών, απελευθερώθηκαν και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Με το Ριζάι είχε συνομιλία αργά το βράδυ του Σαββάτου ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει να παραδοθεί, χωρίς αποτέλεσμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, εξακολουθούν να περιφρουρούν τον χώρο της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Φεβρουάριο του 2009, είχαν αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Αλβανός κακοποιός συνελήφθη εκ νέου σε εξοχική κατοικία του Άνω Σουλίου Μαραθώνα.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news