facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ανακαινισμένη θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης

Ετοιμη η μελέτη που εκπόνησε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου

Την παρουσίασε στην Καβάλα ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Την κατασκευή εστιών στον περίβολο του μοναστηριού για τη φιλοξενία των σπουδαστών, προβλέπει η μελέτη ανακαίνισης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης που εκπόνησε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη θα είναι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όταν η Τουρκία επιτρέψει την επαναλειτουργία της.

Στοιχεία από τη μελέτη που εκπόνησε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορούν την επέκταση και την ανακαίνιση τμήματος της Σχολής, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο ομιλίας του στην Καβάλα, ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Ελπιδοφόρος.

Ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε ότι στη μελέτη προβλέπεται η εκ βάθρων ανακατασκευή του αμφιθεάτρου της σχολής όπως επίσης και οι κοιτώνες που θα είναι πλέον ατομικοί

. Επίσης, στα σχέδια της μελέτης προβλέπεται η κατασκευή εστιών στον περίβολο του μοναστηριού για τη φιλοξενία των όσων θα φοιτούν στη σχολή όπως επίσης και η ηλεκτρονική σύνδεση της μεγάλης βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες του κόσμου τονίζοντας την παγκοσμιότητα της σχολής με την επαναλειτουργία της.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ιδρύθηκε το 1844 μέσα στο μοναστήρι της Χάλκης στο λόφο της Ελπίδας από τον πατριάρχη Γερμανό, ενώ το σημερινό κτίριο κτίστηκε το 1896 διότι πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία του ένας σεισμός ισοπέδωσε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news