facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν 2.087 μέτοχοι τού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος (Τ.Τ.Ε.) ζητώντας να κριθεί παράνομη η ανάκληση άδειας λειτουργίας τού Τ.Τ.Ε. και να ακυρωθούν ως παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού Ιδρύματος, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ», τη χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας και τη μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού τού πιστωτικού ιδρύματος.

Οι μέτοχοι που έχουν στην κατοχή τους 15.908.279 μετοχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αναλυτικότερα, οι 2.087 μέτοχοι στρέφονται κατά των πράξεων με τις οποίες συστήθηκε μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο μεταβιβάστηκαν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού του πιστωτικού ιδρύματος, που είναι μέτοχοι και στη συνέχεια ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ιδρύματος και τέθηκε αυτό σε εκκαθάριση, με αποτέλεσμα την απώλεια του μετοχικού τους δικαιώματος και της περιουσίας τους, όπως, επίσης, και «της δυνατότητάς τους να διατηρήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις μετοχές τους, μέσω των νόμιμων διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης».

Στην προσφυγή τους οι μέτοχοι επισημαίνουν ότι η υπουργική απόφαση, που προβλέπει την ίδρυση του νέου πιστωτικού Ιδρύματος, πάσχει από παντελή έλλειψη αιτιολογίας των λόγων ίδρυσης μεταβατικού νέου πιστωτικού Ιδρύματος, ενώ με την υπουργική απόφαση για τη σύσταση νέου Τ.Τ.Ε. παραβιάστηκε ο Ν. 3864/2010 λόγω παράνομης έκδοσης της εισήγησης (18.1.2013) τής επιτροπής μέτρων εξυγίανσης (έκθεση βιωσιμότητας).

Ακόμη, υποστηρίζουν οι μέτοχοι ότι σύμφωνα με το Ν. 3864/2010 η Τράπεζα της Ελλάδος είχε την υποχρέωση να αναμένει το αποτέλεσμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων πριν προβεί στην έκδοση της από 18.1.2013 εισήγησης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον υπουργό Οικονομικών. Έτσι, όμως, παραβιάστηκε ο επίμαχος Ν. 3864/2010, λόγω μη προηγούμενης σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων τού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος ΑΤΕ.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news