facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για υπερτιμολογημένες εκπομπές στην ΕΡΤ

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας για εκπομπές της ΕΡΤ που έχει καταγγελθεί ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι υπερτιμολογημένες.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά επίσης και στις υψηλές αμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. Αφορμή για τη εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ».

Στο επίμαχο δημοσίευμα παρουσιάζονταν στοιχεία για «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό..».

Επιπλέον, στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για «οριακής νομιμότητας και ηθικής τρικ» που έχουν επινοήσει οι ιθύνοντες ώστε να μοιράζουν έξτρα χρήματα, έχοντας εγκαταστήσει περίπου 20 "δικούς τους" σε ανάλογες, μη θεσμοθετημένες θέσεις, για «πάρτι» των πολυτελών εξωτερικών παραγωγών αλλά και για μια στρατιά ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) που έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο, απολαμβάνοντας συμβάσεις... XXL που ξεκινούν στη χειρότερη από 2.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ».

Η διενέργεια της έρευνας για την αναζήτηση ενδεχόμενων αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χ. Τζώνη.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news