facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πύργου: "Ο κ. Τζαβάρας κοροϊδεύει και εμπαίζει τους σπουδαστές"

Ανακοίνωση για την συνέντευξη τύπου του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα εξέδωσε η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πύργου. Αναλυτικά..

"Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον αλλά κυρίως με έκπληξη την συνέντευξη τύπου του βουλευτή Ηλείας και αναπληρωτή Υπουργού παιδείας, θρησκευμάτων, πολιτισμού και αθλητισμού κ.Τζαβάρα. Σε μια συνέντευξη τύπου σε πανηγυρικό κλίμα προσπάθησε να πείσει την τοπική κοινωνία και τους σπουδαστές ότι όλα βαίνουν καλώς και πως το πρόβλημα λύθηκε. Κανείς δεν πρέπει να πέσει όμως σε αυτή την παγίδα. Από τη μία οι σπουδαστές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστέψουν ότι η μεταβατικότητα είναι βιώσιμη λύση για το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ το οποίο ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι οδηγείται σε αργό θάνατο.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφιας και Σχεδιασμού Εκθέσεων που δεν μπορεί να επιβιώσει ως επιστήμη μέσα στο νεοσύστατο τμήμα "Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων"

. Μια επιστήμη που ο ίδιος ο υπουργός υποβαθμίζει μέσα από την συνέντευξη τύπου χαρακτηρίζοντας την ως "επάγγελμα με περιορισμένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης" σε αντίθεση με το νέο τμήμα που θα δίνει μεγαλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Είναι τυχαίο που ενώ εξαφανίζεται η επιστήμη της μουσειολογίας από τον χώρο των ΤΕΙ ξαφνικά εμφανίζεται στο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας;

Επίσης σε αυτη την παγίδα που στήθηκε μέσα από την συνέντεξη τύπου δεν πρέπει να πέσουν ούτε οι πολίτες του Πύργου. Η μεταβατικότητα για το ένα τμήμα αλλά και η κατεύθυνση για το άλλο θα αποκρύνουν τους σπουδαστές από την πόλη οδηγόντας την σε μαρασμό. Καλούμε τους πολίτες της Ηλείας να ζητήσουν την παραίτηση του Τζαβάρα, ο οποίος παίζει το μικροπολιτικό του παιχνίδι στις πλάτες των σπουδαστών και του λαού.

Ο κ. Τζαβάρας σίγουρα δεν θεωρείται άτομο εμπιστοσύνης. Θυμίζουμε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που δύο μέρες πριν το σχέδιο "Αθηνά" έλεγε πως στα τμήματα του Πύργου δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Πως μπορεί κάποιον να τον πιστέψει; Μίλησε για την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος. Είπε πως οι σπουδαστές του τμήματος Πληροφορικης και ΜΜΕ θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο τους ως το 2018 γιατί το επέλεξαν μέσα από το μηχανογραφικό τους. Οι σπουδαστές της Μουσειολογίας δεν επέλεξαν και αυτοί το τμήμα τους μέσα από μηχανογραφικό δελτίο; Οι σπουδαστές όλων των ΤΕΙ και ΑΕΙ που αλλάζουν αντικείμενο σπουδών δεν έκαναν το ίδιο;

Αναφορικά με το επεισόδιο στον τηλεοπτικό σταθμο της ΟΡΤ κάλεσε τους σπουδαστές σε σοβαρότητα και αυτογνωσία. Ακόμα και "χωρίς" σοβαρότητα και αυτογνωσία βλέπουμε καθαρά ότι η πολιτική που στηρίζει έφερε τόσο την παιδεία όσο και την χώρα συνολικά στο χείλος του γκρεμού.

Η ΠΑΣΠ Πύργου καταγγέλει την στάση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό του προς τους σπουδαστές και τους πολίτες του Πύργου. Το θέατρο του παραλόγου πρέπει να τελειώσει εδώ. Διεκδικούμε τα όνειρα μας. Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει αυτό που επιλέξαμε να σπουδάσουμε.

Γραφείο Πόλης

ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

iliaoikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news