facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Διάγγελμα Αναστασιάδη στους Κύπριους - «θρίλερ» με το χρόνο σύγκλησης της Βουλής...!!!

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα απευθυνθεί στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μετά το τέλος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι το από το γραφείο Τύπου του Προεδρικού Μεγάρου, αναφέρει ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει απόψε διάγγελμα στον κυπριακό λαό. Το διάγγελμα, το οποίο θα είναι οπτικογραφημένο θα μεταδοθεί εξ ολοκλήρου από το ΡΙΚ1 μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων».

Το απόγευμα, στις 17.30 περίπου, είναι προγραμματισμένη σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο, υπό την προεδρία του Γιαννάκη Ομήρου, ενώ, παρά το ότι αρχικά αναβλήθηκε για αύριο η σύγκληση της Ολομέλειας για να ψηφιστεί το «κούρεμα» στις καταθέσεις και τα άλλα μέτρα, νεότερες πληροφορίες θέλουν να είναι πιθανό αυτό να γίνει αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η μαζική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συμφωνία που πέτυχε ο κ.Αναστασιάδης στο Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου, είναι πιθανό να ακυρώσει τελικά την ένταξη της Κύπρου στο Μνημόνιο.

Μετά την στάση ΑΚΕΛ- ΕΔΕΚ κατά του νομοσχεδίου και ίσως και των Οικολόγων, δεν είναι δεδομένο ότι θα υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του κοινοβουλίου και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα. Εάν δεν υπάρξουν διαρροές, τα δύο κυβερνητικά κόμματα, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, διαθέτουν 28 ψήφους, δηλαδή υπολείπονται μίας για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την κύρωση του νομοσχεδίου.

Αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με την ψήφο του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, αλλά ακόμη κι έτσι θα πρέπει να μην υπάρξει διαροή από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. Ο άλλος βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ , Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι στο τραπέζι τέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις, ώστε η Κύπρος να απεγκλωβιστεί από την πολύ ζημιογόνα προσέγγιση του στεγνού «κουρέματος», το οποίο δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σημείωσε.

Αυτή η προσπάθεια, είπε επί λέξει ο κύριος Συλλούρης, «θα φέρει αποτελέσματα, ώστε η πίεση που θα υποστούν οι άνθρωποι, στο τέλος να μην είναι ζημιά».

Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι εξετάζονται κάποια μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Επιβεβαίωσε ότι μια από τις εισηγήσεις είναι η διασύνδεση του τέλους αλληλεγγύης με την προοπτική του φυσικού αερίου. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι με ή χωρίς «κούρεμα», θα υπάρξει τεράστια εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Με βάση αυτή την πραγματικότητα, είπε ο κύριος Περδίκης, «έπρεπε να έχουμε την τόλμη να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις, που να οδηγούν σε πραγματική οικοδόμηση σε πολιτικό επίπεδο της εμπιστοσύνης του κοινού και των επενδυτών».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news