facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σαχινίδης: Οι συνθήκες είναι ώριμες για λήψη απόφασης για το τέλος ακίνητων

Όπως είπε στο Σκαϊ 100,3, θα μπορούσε να είχε αποφασιστεί από τις αρχές του χρόνου, καθώς ήταν γνωστό πως ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Για καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης σχετικά με τη φορολογία ακινήτων, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

Όπως είπε, θα μπορούσε να είχε αποφασιστεί από τις αρχές του χρόνου, καθώς ήταν γνωστό πως ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η τρόικα επέμεινε για την καταβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να ξέρω ποιος πήρε την απόφαση το θέμα να μην προχωρήσει» και υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι να μην προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα τρία κόμματα που την στηρίζουν.

«Έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για λήψη απόφασης για το τέλος ακίνητων», τόνισε.

Πάντως, ο κ. Σαχινίδης, υπογράμμισε ότι «τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν δεσμευθεί ότι το τέλος θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από έναν φόρο ακινήτων».

Αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας, καταλόγισε κωλυσιεργία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μη έγκαιρη κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων.

Πάντως, σημείωσε ότι δεν είναι μόνο θέμα του Αντώνη Μανιτάκη, αλλά του συνόλου της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαχινίδης επεσήμανε ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη χώρα μας έπρεπε να γίνουν ότι ήμασταν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news