facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΠΦΣ προς ΕΟΠΥΥ: Απαιτούμε την άμεση εξόφληση τρεχουσών και παλαιών οφειλών

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, στις 28.3.2013, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά την άμεση εξόφληση του Δεκεμβρίου του 2012, καθώς και των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ενταχθέντων ταμείων

Το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 28/3/2013

Προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ 
κύριο Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο



Κύριε Πρόεδρε,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχετε υποχρέωση εξόφλησης των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία εντός 60 ημερών.

Η υποχρέωση σας αυτή προκύπτει από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, από την ισχύουσα Εθνική Νομοθεσία και την σχετική κοινοτική οδηγία.

Δυστυχώς όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο παραβιάζεται κατ’ εξακολούθηση με αποτέλεσμα ο μέσος χρόνος πίστωσης να φθάνει μέχρι και τις 100 μέρες.

Αποδείχθηκε μάλιστα ότι ακόμη και η σχετική πρωθυπουργική εντολή αγνοήθηκε από τις Διοικήσεις των ταμείων.

Αγνοήθηκε επίσης και η μνημονιακή υποχρέωση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων, αφού ένα ποσό της τάξεως των 70.000.000€ από το 2011-2012 περιφέρεται μεταξύ νομοθετικών ρυθμίσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του ΕΟΠΥΥ και των ταμείων που συμμετείχαν στη δημιουργία του.

Παράλληλα πληροφορούμεθα από τον ημερήσιο τύπο (συνημμένα δύο δημοσιεύματα) ότι με συνεργασία των Υπουργών Άμυνας, Οικονομικών και Υγείας ξεπεράσθηκαν όλα τα εμπόδια για την είσπραξη τεραστίων ποσών από ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και από φαρμακοβιομηχανίες μέσω χρηματοδότησης στρατιωτικών φαρμακείων.

Αντίθετα για τις εξοφλήσεις των φαρμακείων υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις για την αποπληρωμή της δαπάνης του μηνός Νοεμβρίου που ήταν χαμηλού συνολικού ύψους και δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση για τις συνταγές του μηνός Δεκεμβρίου, που είναι ακόμη μικρότερη η δαπάνη.

Συνεπώς η δική μας απαίτηση είναι:

α) να εξοφληθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα ο Δεκέμβριος 2012
β) να εξοφληθούν άμεσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ενταχθέντων ταμείων

Για το ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news