facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Χωρίς συμφωνία αλλά με «σημαντική πρόοδο» η συνάντηση τρόικας-Σαμαρά

Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς ακόμη μένουν ανοικτά ζητήματα που χρειάζονται μελέτη.

Πάντως «υπήρξε σημαντική πρόοδος σε πολλά θέματα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου, προσθέτοντας ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τη δουλειά.

Η τρόικα φεύγει την Πέμπτη εν όψει και της Συνόδου Κορυφής και η κυβέρνηση ελπίζει ότι με την επιστροφή της «σε λίγες μέρες» θα καταστεί δυνατό να κλείσει η συμφωνία.

«Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στη φάση αυτή. Υπήρξε σημαντική πρόοδος, πολύ σημαντική πρόοδος, θα έλεγα, σε όλα τα θέματα. Παραμένουν, βέβαια, επειδή είναι πολλά τα θέματα, ορισμένα τεχνικά ζητήματα ανοιχτά, τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν η αποστολή επιστρέψει σύντομα» είπε ο Γ.Στουρνάρας.

«Είμαστε σε όλα πολύ κοντά» αρκέστηκε να πει ο υπουργός δεχόμενος ερωτήσεις για το ποια θέματα έκλεισαν και ποια παραμένουν ακανθώδη.

Πρόσθεσε δε ότι τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά θα κλείσουν όλα μαζί ως πακέτο, όταν η αποστολή επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής τις επόμενες ημέρες.

«Θα ξαναγυρίσουν προς το τέλος του μήνα, αρχές Απριλίου» είπε ο υπουργός.

Σε επίμονες ερωτήσεις αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι υπήρξε συμφωνία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και για τη ρύθμιση των δανείων και εάν πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι ο υπουργός απάντησε:

«Όταν συμφωνήσουμε. Σήμερα όχι. Όταν συμφωνήσουμε γιατί ξέρετε, αυτό είναι μία αρκετά μεγάλη τεχνική λεπτομέρεια και πρέπει να είμαστε και οι δύο έτοιμοι, να έχουμε νούμερα και να καταλήξουμε».

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη δεν πρόκειται να συζητήσει τις εξελίξεις με την τρόικα.

«Δεν είναι αντικείμενο, αυτή η συζήτηση με την τρόικα, του Συμβουλίου Κορυφής» είπε.

Αισιόδοξος για τη δόση

Την αισιοδοξία του ότι οι δόσεις του Μαρτίου, αλλά και η επόμενη του Απριλίου, ύψους 6 δισ. ευρώ, είναι διασφαλισμένες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

«Κατά την άποψή μου ναι. Είναι διασφαλισμένη» είπε.

*Στο μεταξύ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδει ότι συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

«Ο υπουργός δεν συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας όπως εσφαλμένα μεταδόθηκε και κατά συνέπεια δεν βγήκε από 'παράπλευρη' ή 'πίσω' πόρτα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news