facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Το υπ. Παιδείας για το σχέδιο "Αθηνά"

Απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που καταγγέλλει ότι η μελέτη του σχεδίου «Αθηνά» εκπονήθηκε από ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο ιδιοκτησίας του ΙΕΚ-ΑΚΜΗ, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αφορά στην εκπόνηση του σχεδίου "Αθηνά"».

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει:

«Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αφορά στην ανάπτυξη ενός διαδραστικού, γεωπληροφοριακού συστήματος απεικόνισης και συσχέτισης στοιχείων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

» Το γεωπληροφοριακό και διαδραστικό σύστημα δημιουργεί μια κεντρική τράπεζα στοιχείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα επικαιροποιείται και θα συμπληρώνεται με συμμετοχή και ευθύνη των υπηρεσιών του υπουργείου και των ιδρυμάτων.

» Για την μελέτη αυτή, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (EYΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Bίου Mάθηση" εξέδωσε την από 21/11/2012 πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Μητρώο εταιρειών τεχνικών συμβούλων, με αντικείμενο την αποτύπωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας.

» Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία συμβούλων "E.E.O. Group A.E." με τίμημα 111.440 ευρώ πλέον ΦΠA. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EΣΣEEKA), από το 2010 και για την περίοδο 2010-2015.

» Για πρώτη φορά συλλέγεται το σύνολο της πληροφορίας που αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία βρισκόταν διάσπαρτη και μη επικαιροποιημένη σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στα Ιδρύματα ανά την Ελλάδα και παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης και ανάλυσης στοιχείων προς λήψη επιτελικών αποφάσεων, για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου».

enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news