facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Καζάνια που βράζουν οι φυλακές Πάτρας και Λάρισας

Φόβους για γενικευμένες στάσεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας εκφράζουν οι αστυνομικές αρχές, δυο 24ωρα μετά την αιματηρή ομαδική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων. Ήδη, στα πρόθυρα της εξέγερσης βρίσκονται εκατοντάδες κρατούμενοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών και της Λάρισας.

Και στις δυο φυλακές, οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους μετά τη λήξη του προαυλισμού διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης! Σε αυτές του Αγίου Στεφάνου βρίσκονται σε ετοιμότητα αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Στις φυλακές Λάρισας, 900 κρατούμενοι παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους αλλά δεν μπαίνουν στα κελιά τους για καταμέτρηση, καταγγέλλοντας ότι δεν τους χορηγήθηκε μεσημεριανό φαγητό με απόφαση της διεύθυνσης. Ωστόσο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι εκείνοι αρνούνται να φάνε.

Και στα δυο καταστήματα, πάντως, βασικό αίτημα των κρατουμένων είναι να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης και τη μείωση του χρόνου φυλάκισης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news