facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Φυγαδεύτηκε ο Μ. Σαλμάς, επεισόδια, τραυματίες και δακρυγόνα

"Πολιορκημένος" στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Φυγαδεύτηκε από την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου ο Αν. Υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς.

Ο οδηγός του έβαλε το αυτοκίνητο στην πίσω πόρτα, αφού προηγήθκαν κάποιες παραπλανητικές κινήσεις προκειμένου να ξεγελαστούν οι συγκεντρωμένοι και στη συνέχεια ο κ. Σαλμάς επιβιβάστηκε βιαστικά σε αυτό. Ο οδηγός ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια, όμως κατά μήκος του δρόμου υπήρχαν άνθρωποι καθισμένοι στο οδόστρωμα και ακολούθησε μια μικρή συμπλοκή με τα ΜΑΤ. Κατά την διάρκεια της... απόδρασης επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του και οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν στην κύρια είσοδο του ξενοδοχείου χτυπώντας το με τις μαύρες σημαίες που κρατούσαν και έτσι πυροδοτήθηκε νέος γύρος μάχης σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν πετρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα. Ένας ηλικιωμένος άνδρας λυποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ βρέθηκαν οι Μεσολογγίτες έξω από το ξενοδοχείο Θεοξένια την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά.

Ο κ. Σαλμάς επισκέφθηκε το Μεσολόγγι όπου συναντήθηκε με πολιτικούς του φίλους και στελέχη της Ν.Δ. ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και στο επιχειρούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Το εξαγριωμένο πλήθος που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον κόμβο της εισόδου του Μεσολογγίου, προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να φθάσει στην πόρτα του ξενοδοχείου και τότε εμποδίστηκε από τα δακρυγόνα και τα χημικά που έπεσαν βροχή. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ πολιτών και αστυνομικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου κοριτσιού που δέχθηκε ένα δακρυγόνο στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Τελικά μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό, οι συγκεντρωμένοι βρήκαν τρόπο να περάσουν και να φθάσουν ως την είσοδο όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Αιτωλοακαρνάνα Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Στο πλευρό των Μεσολογγιτών βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου, η οποία κατήγγειλε επίθεση και εναντίον της, παρά το γεγονός ότι επέδειξε τη βουλευτική της ταυτότητα. Οι αντιδρώντες έμειναν έξω από το ξενοδοχείο αποδοκιμάζοντας τον κ. Σαλμά και ζητώντας επιτακτικά συνάντηση μαζί του, την οποία μετά από διαπραγματεύσεις δέχθηκε, χωρίς όμως αυτή να πραγματοποιηθεί. Η αντιπροσωπεία που μπήκε τελικά μέσα στο χώρο της συνάντησης αποχώρησε διαμαρτυρόμενη και καταγγέλλοντάς τον για εμπαιγμό διότι δεν διέκοψε την πολιτική του ομιλία για να συναντήσει τους φορείς αφήνοντάς τους να περιμένουν στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Ο κ. Σαλμάς παραμένει ακόμα εγκλωβισμένος μέσα στο ξενοδοχείο, αφού έξω από αυτό βρίσκονται ακόμα οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι το έχουν περικυκλώσει, ενώ και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν ακόμα στο χώρο. Μια αντιπροσωπεία σπουδαστών κατάφερε να συναντήσει τον κ. Σαλμά, ο οποίος το μόνο που τους είπε είναι ότι το ΤΕΣΥΔ θα παραμείνει προς το παρόν στη Ναύπακτο, όμως η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου ουσιαστικά έχει χαθεί. Αυτό που ο ίδιος διαβεβαίωσε είναι ότι προσπαθεί να παραμείνει ένα ακόμη τμήμα στο Μεσολόγγι, ώστε να έχει μεγαλύτερη δυναμική, πράγμα βέβαια που οι διαμαρτυρόμενοι υποδέχθηκαν με ένα νέο γύρο αποδοκιμασιών.




aixmi-news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news