facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Πολ Τόμσεν φεύγει, ο Μαρκ Φλάναγκαν έρχεται

Πολ Τόμσεν: Ο άνθρωπος που συγκέντρωσε ουκ ολίγες φορές τα βέλη της κοινής γνώμης ύστερα από την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ολα αυτά όμως τελειώνουν εδώ για τον Δανό, αφού κατά πώς φαίνεται αναβαθμίστηκε και αποχαιρετά τη χώρα μας για να δώσει τη θέση του στον Ιρλανδό Μαρκ Φλάναγκαν.

Ο Πολ Τόμσεν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» θα αναλάβει διευθυντική θέση στο Ταμείο και συγκεκριμένα θα έχει στην επίβλεψή του την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη δίνοντας έμφαση στην Ιβηρική χερσόνησο και ειδικά στην Πορτογαλία.

Ποιος θα είναι, όμως, ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει; Ο Μαρκ Φλάναγκαν φέρεται να είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της άποψης ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί κατά 15% ως το 2015, ενώ οι ψίθυροι λένε ότι αυτός κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην πατρίδα του, την Ιρλανδία.

Εχει τη φήμη του σκληρού και αδιάλλακτου υποστηρικτή της λιτότητας, ενώ θρυλείται ότι πρόκειται για πολύ επίμονο διαπραγματευτή.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news