facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Με επταετή κάλυψη εισφορών η εθελουσία στο ΤΤ

Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών επτά ετών, ως κίνητρο για την εθελούσια έξοδο στους εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκαταβολή του 50% του βασικού μισθού για οκτώ μήνες για όσους βγαίνουν σε σύνταξη από... 1/6/13 και μετά, ρύθμιση των αδρανών λογαριασμών αλλά και κούρεμα συντάξεων όσων συνεχίσουν να εργάζονται, άγαμων θυγατέρων, κληρικών, τιμητικών συντάξεων κλπ, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι για όσους από το προσωπικό του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προέρχονται από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία “Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος” και ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άμεση καταβολή της σύνταξης, προσαυξάνονται τα έτη προϋπηρεσίας μέχρι επτά, ώστε να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για την καταβολή της σύνταξης, χωρίς όριο ηλικίας.

Αν και μετά την αναγνώριση του προαναφερόμενου χρόνου δεν επιτυγχάνεται η άμεση καταβολή της σύνταξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν την αναγνώριση μέχρι πέντε επιπλέον ετών, με την καταβολή εκ μέρους τους, των προβλεπόμενων εισφορών.

Επίσης προβλέπεται πως όσοι υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης για 8 μήνες θα δικαιούνται ως προκαταβολή το 50% του βασικού μισθού συν το 50% του χρονοεπιδόματος. Για τρίτεκνους, πολύτεκνους, αναπήρους, η προκαταβολή ανεβαίνει στο 60%.

Στο νέο θεσμό υπάγονται όσοι αποχωρούν από 1/6/13 και μετά, και υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αποχωρήσει από 1/3/13 έως 31/5. Επίσης, στο συνταξιοδοτικό πεδίο, γίνονται μία σειρά από τροποποιήσεις, μεταξύ των οποίων, δεν μεταβάλλεται μέχρι το τέλος του 2015 το κατώτατο όριο σύνταξης του δημοσίου (364 ευρώ), δηλαδή θα συνεχίσει να υπολογίζεται στο 37% του βασικού μισθού του εισαγωγικού μισθού της κατηγορίας ΠΕ, του προηγούμενου μισθολογίου 985 ευρώ και όχι του νέου 1092 ευρώ. Επίσης ορίζεται ότι οι κληρικοί που υπηρετούν και ως εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν μία σύνταξη, όποιος συνταξιούχος προσλαμβάνεται σε οποιαδήποτε θέση του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα έχει περικοπή 70% της σύνταξης. Επαναϋπολογίζονται οι συντάξεις άγαμων θυγατέρων με ανώτατο όριο 720 ευρώ, αναστέλλεται η καταβολή βουλευτικής σύνταξης ή χορηγία δημάρχων αν αυτοί επανεκλεγούν.

Παράλληλα προβλέπεται ότι κάθε καταθετικός λογαριασμός σε πιστωτικό ίδρυμα στον οποίο δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές από τους δικαιούχους καταθέτες για διάστημα 20 ετών, από την τελευταία πραγματική συναλλαγή, χαρακτηρίζεται ως αδρανής. Το υπόλοιπό του παραγράφεται υπέρ του δημοσίου και χρησιμοποιείται για την κάλυψη αναγκών του δημοσίου.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news