facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η νεοσύστατη ερευνητική Επιτροπή στην Κύπρο

Την Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει το έργο της η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή, που διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να ερευνήσει όλα τα θέματα για τον τραπεζικό τομέα και την κατάσταση της οικονομίας.

Μέλη της Επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής, και οι πρώην δικαστές κκ Καλλής και Κωνσταντινίδης. Και οι τρείς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Η έρευνα θα καλύψει το χρονικό διάστημα 2006 - 23 Μαρτίου 2013. Την ερευνητική επιτροπή θα πλαισιώνει και ομάδα εμπειρογνωμόνων. Στόχος η έρευνα να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.

«Όλα θα περάσουν από κόσκινο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος τόνισε ότι θα διερευνηθεί σε βάθος πως και γιατί κατέληξαν τα δημοσιονομικά του κράτους σε αυτή την κατάσταση καθώς επίσης και τα όσα έγιναν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του τόπου.

Στη διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν πολλοί, κάποιοι από τους οποίους αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό.

Κάποιες από τις συνεδρίες της ερευνητικής επιτροπής αναμένεται να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών για να διαφυλαχθούν απόρρητες πληροφορίες, που έχουν σχέση με την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απόφαση βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των μελών της τριμελούς επιτροπής.

Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης θα διαβιβάσει στην πρώτη συνεδρία της Ερευνητικής Επιτροπής την λεγόμενη «καυτή λίστα» για την διαγραφή από τράπεζες δανείων πολιτικών, στελεχών κομμάτων, συγγενικών προσώπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τράπεζας, στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

e-go

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news