facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

«Πράσινο» για μειώσεις στο νερό

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, χθες, οι μειώσεις στα τιμολόγια νερού που ξεκινούν από 1,1% και φθάνουν μέχρι το 37% για ορισμένες κατηγορίες καταναλώσεων.


Θα ακολουθήσει εισήγηση προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης που θα αποφασίσουν πότε θα αρχίσουν να ισχύουν οι νέες τιμές. Στη συνέχεια θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση.
Πολύ σημαντικές είναι οι μειώσεις στις περιπτώσεις διαρροών, καθώς καταργείται η χρέωση του τέλους αποχέτευσης. Ετσι, με τον νέο τρόπο χρέωσης, στην ήδη ισχύουσα έκπτωση του 40% προστίθεται επιπλέον μείωση κατά 37%, κάτι που εκτοξεύει την τελική έκπτωση κοντά στο 80%.
Οι μειώσεις στα οικιακά τιμολόγια είναι μεγαλύτερες στις χαμηλές καταναλώσεις, που αντιπροσωπεύουν όμως τη μεγάλη πλειονότητα των πελατών της εταιρείας. Για τριμηνιαία κατανάλωση 30 κυβικών μέτρων νερού, η μείωση είναι της τάξης του 1,6%. Για ακόμα μικρότερη κατανάλωση 15 κυβικών μέτρων την τριμηνία, η μείωση διαμορφώνεται στο 2,4%. Για ακόμα μικρότερη κατανάλωση, η μείωση του τιμολογίου μπορεί να φθάσει το 15,4%.
Στις μεγαλύτερες καταναλώσεις, οι μειώσεις είναι της τάξης του 1,1-1,5%. Το πάγιο της ΕΥΔΑΠ καθορίζεται στο ένα ευρώ / μήνα.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τιμολόγια νερού, πέραν του οικιακού:
  • Προβλέπεται μείωση του βιομηχανικού και επαγγελματικού τιμολογίου μέχρι 1%.
  • Μειώνεται κατά 20% το λεγόμενο φιλανθρωπικό τιμολόγιο, δηλαδή αυτό που ισχύει σε ιδρύματα.
  • Η τιμή του νερού που πουλιέται στις Κυκλάδες μειώνεται κατά 21%.
  • Μειώσεις προβλέπονται για τα τιμολόγια του Δημοσίου και των δήμων (1,72%) και για τα κρουαζιερόπλοια και την ακτοπλοΐα (1,64%).
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news