facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Φέρνουν τοξικομανείς από το κέντρο για έλεγχο στην Αμυγδαλέζα και τους αφήνουν στο Μενίδι

Έχουν γεμίσει οι γειτονιές άρρωστα νιάτα που περιφέρονται σαν ζόμπι. Σφύζει η πλατεία Δημαρχείου, η λεωφόρος Δημοκρατίας και ο Κάραβος. Ξαπλώνουν σε αυτοκίνητα, σκαλιά και εισόδους σπιτιών, χτυπάν κουδούνια και παρενοχλούν γυναίκες ζητιανεύοντας, κλέβουν

Είχαμε τους δικούς μας μας φέρνουν και… εισαγόμενους

Δυστυχώς, η είδηση που ανακοίνωσε στο χτεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο ο Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης Αχαρναί – Ενεργοί Πολίτες, κ. Γιάννης Κασσαβός πως μεταφέρονται στο Κέντρο Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα όλοι οι τοξικομανείς του Κέντρου της Αθήνας, επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί.

Για άλλη μία φορά το Μενίδι χρησιμοποιείται από την πολιτεία ως η «πίσω αυλή της Αττικής», αφού σύμφωνα και με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τα ξημερώματα Τετάρτης προς Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε η Επιχείρηση «Θέτις»!

Έγγραφο με την ένδειξη εμπιστευτικό, στο οποίο περιγράφεται η εν λόγω επιχείρηση, αναφέρει πως αντικείμενο της είναι «η περισυλλογή τοξικοεξαρτημένων ατόμων που κινούνται στο κέντρο της πόλης και η μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα με σκοπό την καταγραφή τους»!!! Για τις ανάγκες της επιχείρησης η αστυνομία, μάλιστα, ζήτησε υγειονομική κάλυψη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας οι εξαρτημένοι θα εξαναγκάζονταν να δώσουν τα στοιχεία τους και να υποβληθούν σε εξετάσεις. Ενώ στο τέλος της επιχείρησης οι τοξικομανείς θα αφεθούν ελεύθεροι, που άλλου στο Μενίδι!!!

Κύριοι όσο κι αν πολεμάμε να διώξουμε ναρκωτικά και τοξικομανείς από το Μενίδι, όσα ρεπορτάζ ή κινητοποιήσεις κι αν κάνουμε σαν πολίτες, σαν σύλλογοι, σαν φορείς, ή και σαν Δήμος, η πολιτεία δείχνει ότι όχι απλά κωφεύει στις εκκλήσεις μας, αλλά αποδεικνύει περίτρανα πως δεν υπάρχουμε καν στο χάρτη!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Ντούρο μας ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον Διοικητή της Αμυγδαλέζας ο οποίος τον ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε όλη την Αττική, συμμετείχαν 3000 αστυνομικοί, και στόχος ήταν να μαζέψουν όλους τους τοξικομανείς, να τους εξετάσουν, να τους κάνουν εμβόλια, κι έπειτα τους μετέφεραν ξανά στο σημείο απ΄όπου τους είχαν πιάσει. Ο κ. Ντούρος μας μετέφερε αυτά που του είπαν με κάθε επιφύλαξη.

Διαβάστε την ανακοίνωση… Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, διατέθηκαν χθες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σε συνεργασία με υγειονομικές μονάδες του Υπουργείου Υγείας προέβησαν στη μεταφορά και παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε τοξικοεξαρτώμενα άτομα.

Συγκεκριμένα από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας μεταφέρθηκαν, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής, 132 άτομα, τα οποία έχρηζαν βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης. Ειδικότερα μεταφέρθηκαν 76 ημεδαποί (54 άντρες και 22 γυναίκες) και 56 αλλοδαποί (44 άντρες και 12 γυναίκες).

Στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας τους χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες νερού. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών συνδυάζονται με δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και υγειονομικής περίθαλψης.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και την αναβάθμιση του κέντρου της Πρωτεύουσας.

acharnorama

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news