facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «ξετινάζει» τα οικονομικά των ΟΤΑ

Πολλοί δημοτικοί άρχοντες ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Δέκα «βαριές» δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και είναι πλέον σε στάδιο ανάκρισης στην Αθήνα από ειδικό ανακριτή διαφθοράς.

Γενικευμένους ελέγχους σε δήμους και περιφέρειες διενεργούν δικαστικές αρχές και κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η πληθώρα ευρημάτων, που παίρνουν με τη μορφή δικογραφιών το δρόμο για τις εισαγγελίες, αποδεικνύει σύμφωνα με την Καθημερινή ότι η διαφθορά είναι σχεδόν καθολικό φαινόμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση όχι μόνον σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, αλλά και τα έσοδα.

Πολλοί δημοτικοί άρχοντες ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Δέκα «βαριές» δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και είναι πλέον σε στάδιο ανάκρισης στην Αθήνα από ειδικό ανακριτή διαφθοράς. Οι αναθέσεις και η χρηματοδότηση δημοτικών έργων, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δήμοι και περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ελέγχονται από την αρχή του δικαστικού έτους από κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα οποία όπως δήλωνε ανώτατη δικαστική πηγή, ανακαλύπτουν «σημεία και τέρατα» στη διαχείριση των οικονομικών των ΟΤΑ.

Εντοπίστηκαν δε, ακόμη και δήμοι που δεν εισπράττουν το λεγόμενο ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) καθώς για πολλές ιδιοκτησίες δεν διαθέτουν πλήρη εικόνα!

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news