facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Με απεργία την Τρίτη προειδοποιούν οι υπάλληλοι των τραπεζών

Εάν οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την κυπριακή οικονομία και το τραπεζικό σύστημα του τόπου δεν διαφυλάσσουν τις θέσεις εργασίας και τα ταμεία προνοίας την Τρίτη θα κατέλθουν σε απεργία δήλωσαν δια του Προέδρου τους, οι τραπεζοϋπάλληλοι που διαδήλωσαν σήμερα με πορεία από τα Γραφεία της Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), στο Προεδρικό μέγαρο και τέλος στη Βουλή, κάνοντας στάση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι μερικές χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι έδωσαν ραντεβού έξω από τη Βουλή όταν το νομοθετικό σώμα θα κληθεί να ψηφίσει την ενδεχόμενη συμφωνία Κύπρου – Τρόικας ή και Eurogroup καλώντας όλους τους πολίτες να ενώσουν μαζί τους τη φωνή τους και ενωμένοι να διεκδικήσουν διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους.

Εξαμελής αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ, υπό τον Πρόεδρο της συνδικαλιστικής οργάνωσης Λοϊζο Χατζηκωστή επέδωσαν ψήφισμα στο Προεδρικό και στη Βουλή. Στη Βουλή το ψήφισμα παρέλαβε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του σώματος Σωκράτης Σωκράτους.

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, ωστόσο τα συνθήματα ήταν καυστικά. Ζητούσαν επίμονα την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

Μιλώντας στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει και πρόσθεσε πως εάν την Τρίτη δεν φθάσουν σε συμφωνία που να διαφυλάσσει τα δικαιώματα σας και των ταμείων προνοίας θα πάμε σε απεργία.

Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή διαδήλωση και πορεία στόχευε στην αποστολή του μηνύματος «και να το ακούσουν αυτοί που πρέπει» και ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί.

Υπενθύμισε μάλιστα όταν χρειάστηκε έγινε απεργία 42 συνεχόμενων ημερών.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα ή και φώναζαν συνθήματα όπως: «Την Τρίτη μαζί, ή όλοι ή κανείς», «ξυπνάτε – ξυπνάτε το τόπο ξεπουλάνε», «ντροπή – ντροπή να ανάξιοι πολιτικοί» και άλλα με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Επίσης ακούστηκαν συνθήματα όπως : «Ντροπή – Ντροπή να πάνε φυλακή», «τα φάγανε αυτοί πληρώνουμε εμείς», «τα ταμεία προνοίας ανήκουν στα παιδιά μας». Τα μέτρα που πήρε η Αστυνομία ήταν δρακόντεια ωστόσο δεν χρειάστηκε η όποια παρέμβαση Αστυνομικών καθώς πορεία και οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news