facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Ούτε μασάω, ούτε με τρομοκρατούν

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι θα είναι αυστηρός σε όσους εμποδίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και θέλουν τη χώρα γονατισμένη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία» ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αλλά γίνονται συζητήσεις.

«Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει».

Ο πρωθυπουργός μιλά για τις αποκρατικοποιήσεις και τονίζει ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.

« Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ εντός του έτους θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ., θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα».

Για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική επισημαίνει ότι θα η κυβέρνηση θα προχωρήσει.

«Στη Χαλκιδική δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους ούτε για άλλους. Χώρια που για πρώτη φορά ετοιμάζουμε νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μιαν επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση».

Ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει το γεγονός ότι δέχεται επιθέσεις και αναφέρεται στο δημοσίευμα του περιοδικού «Unfollow» το οποίο τον παρουσίαζε άσχημα κακοποιημένο και να έχει πυροβοληθεί, κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχουν δει τι δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης. Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το «δε μασάμε» τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν».

Στη συνέντευξή του αναφέρεται και στα αποτελέσματα από το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία.

«Την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα είναι απαραίτητα δυο πράγματα: πρώτον, να ξεκαθαρίσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις μας με την τουρκική ηγεσία και δεύτερον να εξασφαλίσουμε ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και τα δυο είναι απαραίτητα μαζί. Το ένα χωρίς το άλλο δεν έχει νόημα. Εμείς κάναμε και τα δυο. Και βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news