facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

«Τον Απρίλιο η επανεξέταση της φορολογίας στο πετρέλαιο»

Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου από Σταϊκούρα

Την επανεξέταση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης τον Απρίλιο, με ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου από την επόμενη χειμερινή περίοδο, αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» τονίζει πως η φετινή εμπειρία από την εξίσωση του φόρου των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης θα πρέπει να αξιολογηθεί τον Απρίλιο ως προς την οικονομική της αποτελεσματικότητα.

«Σε κάθε περίπτωση, στο σκέλος των εσόδων απαιτείται πλέον προσοχή λόγω της περιορισμένης φοροδοτικής ικανότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και παράλληλα εντατικοποίηση της προσπάθειας, τόσο ως προς τις πολιτικές όσο και στους φοροεισπρακτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς» επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας και απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξει «κούρεμα» των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες σημείωσε:

«Στο πλαίσιο του σχεδίου αποπληρωμής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών λαμβάνουμε στοχευμένες δράσεις ώστε αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί και να "πέσει" το ταχύτερο δυνατόν ρευστότητα στην αγορά. Μία από αυτές τις δράσεις είναι και ο καθορισμός ποσοστών εκπτώσεων για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, με πρόσφατη τροπολογία διευθετήθηκαν και αρκετά τεχνικά ζητήματα, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληρωμής. Συνεπώς, υπάρχει ένα ιδιότυπο "κούρεμα», όπως το αναφέρετε, στο πλαίσιο, όμως τόσο των αντοχών των ιδιωτών, όσο βέβαια και της επιτακτικής ανάγκης αποπληρωμής των οφειλών».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news