facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τα «μυστικά» των αποζημιώσεων στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Αν έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρία καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση των τιμολογίων να προχωρήσουν στην πληρωμή της αποζημίωσης.

Αν η ασφαλιστική εταιρία καθυστερήσει πρέπει να ζητήσετε εγγράφως ενημέρωση από την εταιρία.

Αν η ασφαλιστική εταιρία δεν σας αποζημιώσει έχετε το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής και σε διάστημα πενταετίας από την ημέρα του ατυχήματος. Σημείωση: Μέχρι πρόσφατα το διάστημα για δικαστική αξίωση αποζημιώσεων περιοριζόταν στην διετία και έχει διευρυνθεί σε πενταετία.

Αν έχετε μικτή ασφάλιση και πρέπει να αποζημιωθείτε για ζημιά που έχετε προκαλέσει εσείς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αποζημίωση δεν πληρώνετε σε ολόκληρο το ποσό. Υπάρχει το λεγόμενο τμήμα της απαλλαγής που καθορίζεται με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και διαμορφώνει και το ύψος του ασφαλίστρου Όσο πιο υψηλό είναι το πόσο της απαλλαγής τόσο πιο φθηνό είναι το ασφάλιστρο, και επομένως τόσο μεγαλύτερη η συμμετοχή σας στο κόστος της ζημιάς.

Σε περίπτωση ασφάλισης κλοπής ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση της ασφαλιστικής εταιρίας να κλιμακώνει τα ασφάλιστρα της κάλυψης ανάλογα με την αξία που έχει το αυτοκίνητο. Την ευθύνη για την ορθή αποτίμηση της αξίας του αυτοκινήτου φέρει η ασφαλιστική εταιρία, η οποία και υποχρεούται σε περίπτωση υψηλότερης ανακριβούς αποτίμησης να επιστρέψει το υπερβάλλον ασφάλιστρο με την απειλή μάλιστα διοικητικής κύρωσης.

Αν κλείσει η ασφαλιστική σας εταιρία για 30 ημέρες τα ασφαλισμένα στην εταιρία αυτοκίνητα έχουν ασφαλιστική κάλυψη από το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών . Το ταμείο είναι αυτό που αποζημιώνει τους οδηγούς σε περιπτώσεις που εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα. Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού, των 30 ημερών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρία. Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους από τον εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

asfalisinet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news