facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πάτρα:Μαθητής νηστικός επί δυο ημέρες λιποθύμησε από την πείνα - Διαψεύδει το σχολείο

Κατέρρευσε πηγαίνοντας στο σχολείο

Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά και σε σχολεία της Πάτρα όπου το μόνο που …ευημερεί είναι η πείνα.

Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές ότι συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς όταν ένας μαθητής του δευτέρου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.

Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές αλλά και συνοδοί τους οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την διατροφή της οικογένειας.

Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς όταν ρωτήθηκε «εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει» η απάντηση ήταν σοκαριστική, με τον μικρό να τους κάνει γνωστό «πως έχει να φάει δυο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα».

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού , οι γονείς του οποίου πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν ένα καλό εισόδημα.

patrastimes

Tο σχολείο διαψεύδει λιποθυμία μαθητή στην Οβρυά λόγω ασιτίας

Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης είναι εμφανή σε αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης...

Συχνά ειδήσεις που αφορούν σε λιποθυμίες ανθρώπων από την πείνα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, αλλά αρκετές φορές αυτές διαψεύδονται λίγες ώρες αργότερα.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση του μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος» λιποθύμησε καθώς ήταν νηστικός για δύο μέρες. Μάλιστα, οι δάσκαλοι και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ανάρτησαν στο ιστολόγιο του σχολείου, ανακοίνωση διάψευσης.

«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς διαψεύδει κατηγορηματικά τόσο το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος" της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2013 όσο και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες σύμφωνα με τα οποία μαθητής του σχολείου μας, προσερχόμενος στο μάθημα το πρωί της περασμένης Τρίτης, λιποθύμησε επειδή ήταν νηστικός για δύο μέρες» αναφέρουν και συμπληρώνουν:

«Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις (τράπεζα τροφίμων, χριστουγεννιάτικο παζάρι, δωρεάν σίτιση από το κυλικείο μαθητών) βοηθά οικογένειες της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news