facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Ήπειρο και Θεσσαλονίκη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, εξαιτίας της πρόγνωσης της ΕΜΥ, για έντονες καταιγίδες στην περιοχή.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, με επείγουσα ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν απόψε και θα κρατήσουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ήπειρο έχουν δημιουργήσει ήδη σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της Περιφέρειας ενώ σπίτια σε χωριά έχουν κριθεί ακατοίκητα.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή αναμένεται να επικρατήσουν σφοδροί βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news