facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η μάστιγα της παράνομης βόσκησης έχει τον ...αριθμό της

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργου Δεικτάκη ενεργοποιήθηκε ένας τετραψήφιος αριθμός στον οποίο θα μπορούν να καταγγέλλονται κρούσματα παράνομης βόσκησης και αγροζημιών από ασυνείδητους κτηνοτρόφους.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οι θιγόμενοι αγρότες θα μπορούν μέχρι τις 10 το βράδυ να κάνουν τις καταγγελίες τους για ύπαρξη ποιμνίων εντός καλλιεργημένων περιοχών καλώντας στον τετραψήφιο αριθμό 1591.

Αμέσως θα επιλαμβάνεται το Δασαρχείο με τους Δασοφύλακες ώστε να καταγράφονται αφενός οι ζημίες, και αφετέρου να κατάσχονται τα ζώα σε συγκεκριμένη περιοχή που θα υποδείξουν οι Δήμαρχοι.

Όπως υπογράμμισε σε πρόσφατη σύσκεψη ο κύριος Δεικτάκης , Δήμοι, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΤΑΕ, Αστυνομικές Δυνάμεις, Δασικές Υπηρεσίες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της παραβατικότητας εκ μέρους μερίδας κτηνοτρόφων εις βάρος των αγροτών.

Μάλιστα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται , ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποστείλει έγγραφο προς τους Δήμους αλλά και τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που θα αναφέρει ότι θα διακόπτεται η εξισωτική αποζημίωση σε όσους παρανομούν.

Αυτό θα σημάνει αυτόματα και τον μελλοντικό αποκλεισμό τους από την νέα ΚΑΠ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δεικτάκης, «στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις μέχρι και το 2020 που αφορούν τους κτηνοτρόφους σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις του ζωικού κεφαλαίου και δεν θα πρέπει να τις διακινδυνεύσουν. Θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να απολαμβάνουν τα οφέλη».

flashnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news