facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Η υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ζακύνθου, θα καθορίσει και την στάση των γιατρών και των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, που από σήμερα το πρωί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Η επίσχεση, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Ευάγγελος Τσόλας, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, 19 Μαρτίου οπότε και θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Κλειδί» για την λήξη των κινητοποιήσεων αποτελούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας στη συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο και στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος των εργαζομένων Ευάγγελος Τσόλας, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ανδρέας Θιακάκης, το μέλος του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Ποταμίτης και ο διευθυντής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκης Κατσίβελος.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής μετά τη συνάντηση: «Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, με βάση την οποία θα δοθεί η δυνατότητα δαπάνης ποσού 45.000 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του νοσοκομείου, εντός της εβδομάδας, σε καύσιμα, τρόφιμα και αναλώσιμο υλικό. Ότι, στο πλαίσιο της ίδιας ΚΥΑ, θα αυξηθεί το κονδύλιο του Προϋπολογισμού Προμηθειών από 1.290.000 ευρώ σε 2.300.000 ευρώ εντός, πάντως, του πλαισίου του συνολικού Προϋπολογισμού. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα αποπληρωθούν πλήρως οι οφειλές του Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του μέχρι την 31-12-2011 υπό τον όρο της ενταλματοποίησής τους από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και θα καταγραφούν και οι οφειλές του 2012.

Έτσι, θα εδραιωθεί η δυνατότητα συνέχισης της συμβατικής σχέσης του Νοσοκομείου με τους προμηθευτές του. Ακόμη, δεσμεύθηκε ότι θα αυξηθεί το ύψος του συνολικού Προϋπολογισμού για το 2013, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσό. Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Υπουργός ότι με επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα ρυθμιστεί το θέμα της πληρωμής των εφημεριών - οι οποίες μένουν απλήρωτες από τον 11.2012- και θα επιταχυνθεί η απόδοση των εφημεριών μέχρι και τον Μάρτιο 2013 και μάλιστα ότι θα επιδιωχθεί η ένταξη της αποπληρωμής στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών χωρίς να απαιτείται η προέγκριση τους από τον αρμόδιο επίτροπο. Επίσης, ότι θα προωθηθεί σε συνεννόηση και με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό με βάση τις προτεραιότητες που θέτει το Νοσοκομείο. Τέλος, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν οκτώ νέες θέσεις εργασίας».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο, ο πρόεδρος των Εργαζομένων Β. Τσόλας ανέφερε: «Θα μεταφέρω και στους υπόλοιπους εργαζομένους του Νοσοκομείου, στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 19 Μαρτίου, αυτά που μας ανέφερε ο υπουργός και τότε θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε την επίσχεση εργασίας. Αν γίνουν πραγματικότητα αυτά που δεσμεύτηκε και δοθούν την Τρίτη τα 45.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου, τότε πιθανόν να σταματήσει η επίσχεση».

Όσον αφορά τον υπό παραίτηση διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Κομιώτη, μετά τις δεσμεύσεις για αύξηση του Προϋπολογισμού Προμηθειών, που ήταν και η κυριότερη αιτία της παραίτησης του, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Η παραίτηση μου είναι στα χέρια των αρμοδίων και περιμένω να δω αν θα υλοποιηθούν αυτά που υποσχέθηκε ο Υπουργός. Παραμένω στην θέση μου μέχρι νεωτέρας και ασκώ τα καθήκοντα μου».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news