facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΗΠΑ: Έλληνας πίσω από την παραβίαση του ιρανικού εμπάργκο

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ μπαίνει ένας Έλληνας επιχειρηματίας επειδή βοηθούσε το Ιράν να αποφύγει τις διεθνείς κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως ο Δημήτρης Καμπής εξαγόραζε με ιρανικά κεφάλαια δεξαμενόπλοια μέσω εταιρειών-βιτρίνα και έπειτα τα χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο, αποκρύπτοντας την προέλευση του φορτίου.

Το υπουργείο εντόπισε οκτώ δεξαμενόπλοια που εξαγοράστηκαν από τον κ. Καμπή για λογαριασμό της National Iranian Tanker Company. Τα πλοία έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν πετρέλαιο αξίας σχεδόν 200 εκατ. δολαρίων το καθένα, σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

"Σήμερα ξεσκεπάζουμε ένα περίπλοκο ιρανικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αποφευχθούν οι διεθνείς κυρώσεις πετρελαίου», δήλωσε ο David Cohen, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών. "Θα συνεχίσουμε να βγάζουμε στη φόρα τις παραπλανητικές πρακτικές του Ιράν, και να επιβάλουμε κυρώσεις σε προσώπα και οντοτήτες που συμμετέχουν σε αυτές".

Οι κυρώσεις κατά του Δημ. Καμπή αποκλείουν τη δραστηριότητα του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news