facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η λίστα εξόδου από το δημόσιο

Τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα παραδώσει η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να πιστοποιήσει ότι υλοποιείται το πρόγραμμα της κινητικότητας και με προφανή στόχο να αποφύγει το ενδεχόμενο απολύσεων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η λίστα αφορά τη διαθεσιμότητα 5.503 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα εκ των οποίων 2.000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και 3.503 από την κατάργηση οργανικών θέσεων.

Συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράμματα σε δήμους και περιφέρειες, ενώ σημαντικό μέρος των διαθεσιμοτήτων θα προέλθει και από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι η πλειονότητα των διαθέσιμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 που μπορεί να ξεπερνάει και τους 15.000 εργαζομένους θα προέρχεται από ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.

Στη λίστα των πρώτων 12.700 υπαλλήλων που θα τεθούνσε διαθεσιμότητα υπολογίζονται και 1.200 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ελέγχονται για τους ιατρικούς ή άλλους λόγους που έχουν επικαλεστεί για να μη διδάσκουν και αναμένεται να κριθούν ως «αδικαιολογήτως απόντες» από την οργανική τους θέση.

Στο σχέδιο, πάντως, που έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των οργανισμών προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2.500 υπάλληλοι από 630 συγχωνευόμενους φορείς και 800 υπάλληλοι λόγω κατάργησης των 67 οργανισμών στους οποίους απασχολούνται.

Στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας που θα προκύψει μέχρι τον Ιούνιο έχουν υπολογιστεί και 3.896 υποθέσεις επίορκων και κατόχων πλαστών εγγράφων οι οποίες εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν άμεσα στα πειθαρχικά συμβούλια.
Εθνος της Κυριακής/enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news