facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Την παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα για την βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του κ Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή.

Πριν την παρουσία τους στη Επιτροπή όμως, τα μέλη της προανακριτικής, θέλουν να έχουν στα χέρια τους το πόρισμα που ΣΔΟΕ για το αν οι τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες δικαιολογούν τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε νέα επικοινωνία με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Μαντούβαλο ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως έχει πλέον τα απαραίτητα στοιχεία από τις τράπεζες για τα τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα. Επιπροσθέτως, του επισήμανε ότι ειδική ομάδα ελεγκτών επεξεργάζεται τα συγκεκριμένα στοιχεία και πιθανότατα το πόρισμα θα είναι έτοιμο στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ή στις αρχες της επόμενης.

Όπως μάλιστα μετέφεραν οι ελεγκτές στον κ Μαρκογιαννάκη, η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και πολλές από τις τραπεζικές καταθέσεις, στις οποίες εμφανίζονται τα ονόματά τους- στην πραγματικότητα ανήκουν στις εταιρίες.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην προανακριτική έφτασαν τα τέσσερα υπομνήματα των Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη στα οποία αναφέρουν ότι είναι συμπτωματική η εμπλοκή τους στην υπόθεση, αβάσιμες οι υποψίες εναντίον τους, ενώ επικαλούνται το άρθρο 223 της Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αρνηθούν την πρόσκληση για κατάθεση που τους είχε απευθύνει η προανακριτική.

Όταν λοιπόν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής πάρουν στα χέρια τους την έκθεση των ανδρών της δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα στείλουν ξανά προσκλήσεις στους τέσσερεις συγγενείς εξηγώντας το νομικό αβάσιμο της άρνησής τους και επισημαίνοντάς τους ότι εάν δεν παραστούν θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή τους.

Να σημειωθεί ότι, οι τέσσερις συγγενείς- εφόσον παραστούν στην επιτροπή- έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε εκείνες τις ερωτήσεις που θεωρούν ότι θα επιβαρύνουν τη θέση τους. Από την άλλη πλευρά μέλη της επιτροπής εξηγούν ότι «υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούν και οφείλουν να απαντήσουν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες» και προσθέτουν με νόημα «εάν δεν συνεργαστούν υπάρχει και η αυτόφωρη διαδικασία».

Πέραν αυτών σήμερα κατέθεσε στην επιτροπή η κυρία Αικατερίνη Παυλάκη, η οποία φαίνεται ότι διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC. Την μάρτυρα είχε προτείνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, και αυτό γιατί το όνομά της βρίσκεται μια θέση πάνω από τα ονόματα των τεσσάρων συγγενών που διεγράφησαν από τη λίστα, ενώ επίσης το αρχείο της είναι ένα από τα 47 που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη έσπευσε να μελετήσει ο κ Παπακωνταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες η μάρτυρας ανέφερε ότι τον λογαριασμό της τον άνοιξε ο κ. Γίοζεφ Νισίμ ο οποίος είναι «παιδικός της φίλος» αλλά παρέμεινε δίχως καταθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νισιμ είναι και ο «επενδυτικός σύμβουλος» των 4 συγγενών και ο άνθρωπος που τους δημιούργησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC.


Διαβάστε εδώ την αίτηση του κ Β Καπερνάρου για τη βίαιη προσαγωγή των κληθέντων


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news