facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Παραχωρήσεις από την Aegean για την έγκριση της εξαγοράς της Olympic Air

Παραχωρήσεις κάνει η Aegean Airlines, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά της Olympic Air, όπως είπαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, μεταθέτοντας τη σχετική απόφαση για τις 23 Απριλίου.

Η Aegean έχει πει ότι η προσφορά ύψους 72 εκατ. ευρώ για την Olympic, η δεύτερη που κάνει για την εταιρεία, είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιβίωσή της σε μια συρρικνούμενη ελληνική αγορά αερομεταφορών.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι μετατίθεται η προθεσμία, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις παραχωρήσεις που προσφέρει η Aegean.

Η Aegean συμφώνησε να εξαγοράσει την Olympic από τη Marfin Investment Group τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού είπαν ότι ίσως έτσι να βελτιώνονται οι πιθανότητες της Aegean να λάβει την έγκριση της Κομισιόν λόγω συρρίκνωσης του μεριδίου της στην αγορά και της πρόσφατης έναρξης δρομολογίων και της Cyprus Airways στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, η προσπάθειά της ίσως υπονομευθεί από την έρευνα που διενεργούν από τον Μάρτιο οι αρχές ανταγωνισμού για την κρατική βοήθεια που χορηγήθηκε στην κυπριακή αεροπορική εταιρεία.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news