facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Καταργούνται 926 θέσεις σε 26 φορείς της αυτοδιοίκησης

Στην κατάργηση ακόμη 926 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε 26 φορείς της αυτοδιοίκησης, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την υπογραφή αντίστοιχων σχεδίων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πλαίσιο εφαρμογής της παραγράφου 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011 (περί κατάργησης οργανικών θέσεων).

Οι αποφάσεις αφορούν τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, εννέα δήμους και 15 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στους 26 παραπάνω φορείς το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 59%, δηλαδή 926 θέσεις, και το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 41%, δηλαδή 640 θέσεις, κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.

Με την υπογραφή των σχεδίων Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ολοκληρώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών η προβλεπόμενη από τον σχετικό νόμο κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στους ΟΤΑ β' βαθμού.

Όπως επισημαίνεται, τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α' και β' βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news