facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αναβολή για την Πέμπτη 7 Μαρτίου η δίκη Κασιδιάρη

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, θα συνεχιστεί η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη από αγνώστους δράστες.

«Πείτε στα κανάλια σας ότι το θέμα αφορά μια αστυνομική ταυτότητα και ότι υπάρχει μόνο μία ψευδομάρτυρας που με εμπλέκει σ' αυτή την κακοστημένη υπόθεση, η οποία μάλιστα τυγχάνει να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κατηγορούμενη για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση», δήλωσε για τη δίκη του ο κ. Κασιδιάρης.

Σε δήλωσή του για την υπόθεση και αφού σημειώνει ότι η εκδίκασή της αναβλήθηκε και πάλι παρά την πρόθεσή του να δικαστεί και «να φύγει από πάνω» του «η σκιά της υποδικίας», επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι ψευδείς και κακαστημένες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει τα εξής:

«1ον) Στην εν λόγω γελοία υπόθεση με εμπλέκει μία μόνο μαρτυρική κατάθεση γεμάτη αντιφάσεις, κενά και καταφανή ψεύδη. Όλως τυχαίως, το πρόσωπο που έδωσε αυτή την κατάθεση (2 ολόκληρες εβδομάδες μετά το επίδικο συμβάν) είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Σύριζα και συγκεκριμένα μέλος της εκλογικής του επιτροπής. Σημειώστε ότι κατηγορείται για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

2ον) Η περιβόητη "ληστεία" στην οποία δήθεν συνέδραμα κάποιους αγνώστους (παραχωρώντας τους το αυτοκίνητό μου και χωρίς να είμαι παρών!) αφορά ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Με απλά λόγια, έδωσα το αυτοκίνητό μου σε κάποιους αγνώστους για να πάρουν την ταυτότητα από κάποιον που εγώ δεν γνωρίζω (ούτε εκείνος με αναγνωρίζει) χωρίς κανένα λόγο και κίνητρο.

3ον) Για όλα τα παραπάνω βαρυσήμαντα στοιχεία δεν έχουν πει λέξη τα κανάλια της διαπλοκής. Προβάλουν μόνο το συκοφαντικό: "εμπλέκεται σε ληστεία ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής!". Ο ελληνικός λαός όμως, καταλήγει, δεν τρώει κουτόχορτο και έχει αντιληφθεί πως η όλη υπόθεση αποτελεί μία κακοστημένη σκευωρία εις βάρος της Χρυσής Αυγής και εμού προσωπικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση την οποία είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 (πριν εκλεγεί ο βουλευτής ο Ηλίας Κασιδιάρης) στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή, αφαιρώντας του και την αστυνομική του ταυτότητα.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news