facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Έως τις 5 Απριλίου η ψήφιση των νέων ρυθμίσεων για τα δημόσια έργα

Ως τις 5 Απριλίου θα έχουν ψηφιστεί οι νέες ρυθμίσεις για τα δημόσια έργα συμπεριλαμβανομένων τη μείωση των πρόσθετων εγγυήσεων και τη θέσπιση παραβόλου για ενστάσεις, όπως είπε... ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Επιπλέον, επανέλαβε ότι ως το τέλος Ιουνίου θα λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτρονικής δημοπράτησης των έργων.

Δεσμεύτηκε ακόμη να ξεκινήσει διάλογος πάνω στη πρόταση του ΣΑΤΕ για την καθιέρωση του συστήματος αναλυτικών τιμολογίων και ενός σύγχρονου αδιάβλητου και αντικειμενικού τρόπου αναθεώρησης των τιμών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Βλάχος τόνισε ότι ο Σύνδεσμος δεν ζητά την επίλυση ή τακτοποίηση συντεχνιακής αφετηρίας ζητημάτων και πρόσθεσε ότι "θέλουμε να ισχύσει στη χώρα μας ότι ισχύει στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Μιλώντας στην ΓΣ του ΣΑΤΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χ. Σπίρτζης, υποστήριξε ότι τα προβλήματα στον κλάδο θα αυξηθούν, καθώς επιδιώκεται να εφαρμοστεί διάταξη για υπέρμετρες και αναδρομικές, από τον Ιούλιο του 2011, αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΕΤΑΑ, αλλά και ενεργοποίηση της πρόβλεψης για 2-3‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων ως πόρο του ΟΑΕΔ.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news