facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τη Μέρκελ

Το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις εγγυήσεις της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς νιώθουν ανασφαλείς για την ασφάλεια των καταθέσεων, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα της Μέρκελ. Καθώς στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της δύναμης των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) κατά μία ποσοστιαία μονάδα - στο 41% - και απώλεια για τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που πέφτουν στο 5%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένουν σταθεροί με ποσοστό 24%, όπως και οι Πράσινοι στο 14%, ενώ η Αριστερά αυξάνει την δύναμή της κατά μία μονάδα και φθάνει στο 8%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ, το γεγονός ότι η Ανγκελα Μέρκελ ενισχύεται παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τις καταθέσεις τους μετά το «κούρεμα» στην Κύπρο, ερμηνεύεται ως εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της καγκελαρίου για την διαχείριση της κρίσης. Επίσης, όπως σημειώνει ο ίδιος, οι Γερμανοί δεν θεωρούν ότι ευθύνεται η γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση στην Κύπρο.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news