facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Νέο κρούσμα διαφθοράς: Γυναίκα εισέπραξε 4 εκατ. ευρώ ΦΠΑ, για εξαγωγή κρεμμυδιών

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για «ύποπτα» περιστατικά στο Δημόσιο, με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να αναφέρει περίπτωση επιστροφής ΦΠΑ 4 εκατ. ευρώ, για εξαγωγές κρεμμυδιών.

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά διαφθοράς στο Δημόσιο που φτάνουν στο γραφείο του Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έχει προωθήσει έως τώρα στις Αρχές 2.000 υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να κρύβει τις επιφυλάξεις του για το εάν θα αποδοθούν ποτέ τα πρόστιμα που έχει επιδικάσει η Δικαιοσύνη. σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

Στο προσκήνιο αυτή την φορά, μια περίπτωση 86χρονης γυναίκας από την Βοιωτία, η οποία έλαβε πρόσφατα επιστροφή ΦΠΑ ύψους 4 εκατ. ευρώ για εξαγωγές κρεμμυδιών. Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, πρόκειται για πλαστά τιμολόγια με σκοπό την κλοπή ΦΠΑ, τα οποία είναι μια από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές φοροδιαφυγής, με το ΣΔΟΕ να έχει εντοπίσει την διετία 2010-2011 450.000 πλαστά τιμολόγια συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ, με απώλειες μόνο από τον ΦΠΑ ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ρακιντζής, επεσήμανε ότι υπάρχουν σοβαρές παθογένειες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ τόνισε και την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός οργανισμού ελέγχου της κρατικής διαφθοράς, ο οποίος θα είναι «ενιαίος και ανεξάρτητος από τα υπουργεία και την κυβέρνηση», ενώ επέρριψε και σημαντικές ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η κάλυψη των σκοτεινών σημείων της οικονομικής διαχείρισης, από την εκάστοτε κυβέρνηση.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news